Samsung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Samsung nyaéta ngaran pausahaan anu kawéntar dina widang éléktronik, SAMSUNG Precision Company (anu diadegkeun dina taun1977) nyimpen dasar di atmosfer industri téknologi luhur séjénna.[1] Samsung mitembeyan sajarahna dina taun1938 awalna minangka perusahan trading, ngirimkeun lauk garing sarta bungbuahan ka Manchuria anu dikawasa Jepang.[2] Pangadegna, Lee Byung-chul.[2] SAMSUNG Aerospace Industries anu digantian ngaran dina bulan Pebruari taun1987 (kiwari dipikawanoh minangka Samsung Techwin), Samsung geus ngamekarkeun pangabisa atmosferna kalayan gancang anu moal kungsi bisa diturutan.[1] Dina pertengahan taun1980an ogé nempo Samsung ngasupan bisnis perkembangan sistem, anu nyieun Sistem Data Samsung dina taun1985 (kiwari dipikawanoh minangka Samsung SDS) minangka pamingpin dina layanan Téknologi Informasi kaasup layanan integrasi sistem, manajemén sistem, konsultasi, sarta raramat.[1] Fokus kanaékan Samsung dina téknologi ngarah dina perkembangan utama séjénna dina pertengahan taun1980 kalayan kréasi dua lembaga Riset jeung tumuwuhna pausahaan, Lembaga Riset Ékonomi Samsung Economic Research Institute (SÉRI) dina taun1986 sarta Lembaga Téknologi Tingkat Tuluy Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) dina taun1987.[1] Kadua organisasi perintis R&D babarengan geus mantuan Samsung dina ngahontal tujuan komo leuwih laér dina widang éléktronik, semikonduktor, zat kimia polimér luhur, pembuatan genetik, télékomunikasi optikal, atmosfer sarta widang anyar pamekaran téknologi ti nanoteknologi nepi ka arsitektur raramat tingkat tuluy.[1] Dina tanggal 19 Nopémber taun1987, Pupuhu Pangadeg Samsung Byung-chull Lee maot sanggeus ampir lima puluh taunminangka lulugu pausahaan.[1] Budak lalakina, Kun-hee Lee junun jadi Pamingpin anu anyar.[1] Dina peringatan ka-50 Ngadedna Samsung dina taun1988, manéhna nyalabarkeun "Yayasan Kadua" pausahaan, anu mengatur tumuwuhna Samsung pikeun jadi pausahaan abad ke-21 kelas dunya.[1] Pikeun "Yayasan Kadua" ieu, Samsung nangtang dirina sorangan pikeun nyusun bisnis sarta ngasupan anu anyar jeung tujuan pikeun jadi salah sahiji pausahaan éléktronik lima pangluhurna dunya.[1] Penggabungan Samsung élékronik sarta Samsung Semiconductor & Telecommunications henteu cangcaya mangrupa waktu strategi utama dina prosés lumangsungna pikeun ngahontal tujuan.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j (id)masa awal samsung (diaksés tanggal 27 November 2011)
  2. a b (id)Sejarah Berdirinya samsung (diaksés tanggal 28 November 2011)
Nulis.jpg