Kolkalsiferol

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kolkalsiferol
INN: Kolkasiferol
Cholecalciferol.svg
Cholecalciferol-vitamin-D3-from-xtal-3D-sticks.png
Data klinis
Pelafalan/ˌkləkælˈsɪfərɒl/
Sinonimvitamin D3, activated 7-dehydrocholesterol
AHFS/Drugs.comCitakan:Drugs.com
License data
Kategori
kehamilan
  • US: A (Teu miboga résiko) Sarta C
Jalur
pemberian
Ngaliwatan baham, injéksi intramuskular
Kode ATC
Legal status
Legal status
Identifiers
Nomor CAS
PubChem CID
DrugBank
ChemSpider
UNII
ChEBI
ChEMBL
ECHA InfoCard100.000.612 Edit this at Wikidata
Chemical and physical data
RumusC27H44O
Massa molar384648 g·mol−1
3D model (JSmol)
Titik lebur83 nepi[convert: unknown unit]
Titik didih496.4 °C (925.5 °F)
Kelarutan dalam airPraktis teu larut dina cai, larut bebas dina etanol, metanol jeung sababaraha pelarut organik lianna. Larut saeutik dina minyak nabati

Kolkalsiferol atawa nu ilahar dipiwanoh salaku vitamin D3 nyaéta salah sahiji vitamin nu bisa mantuan awak pikeun nyerep kalsium jeung fosfor sarta miboga fungsi pikeun ngajaga kaséhatan jeung kapadetan tulang.[1]

Kagunaan[édit | édit sumber]

Salah sahiji kagunaan Vitamin D3 nyaéta pikeun ngubaran sarta nyingkahan gangguan tulang (kayaning rakhitis jeung osteomalacia). Vitamin D dijieun wanci awak keuna ku panon poé. Sababaraha hal ieu bisa nyababkeun teu bisa kabentukna vitamin D tina panon poé, dianatarana nyaéta pamakéan tabir surya, pakéan palindung, kakeunaan panon poé nu kawates, kulit poék jeung umur.[2] Vitamin D3 jeung kalsium dipaké pikeun ngubaran atawa nyingkahan tulang nu koropos (osteoporosis). Vitamin D3 ogé dipaké jeung ubar séjén pikeun ngubaran saeutikna kadar kalsium atawa fosfat nu disababkeun ku gangguan nu tangtu (kayaning hipoparatiroidisme, pseudohipoparatiroidisme, kelompok hypophosphatemia. Ubar ieu ogé dipaké pikeun ngubaran panyakit ginjal, nu fungsina pikeun ngajaga kadar kalsium nu normal jeung ngamungkinkeun kawangunna tulang nu normal.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Cholecalciferol Uses, Side Effects & Warnings". Drugs.com. Diakses tanggal 2020-09-30. 
  2. a b "Vitamin D3 : Fungsi, Dosis, Efek Samping, Cara Pakai". Hello Sehat (dalam id-ID). Diakses tanggal 2020-09-30.