Kopéah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kopéah nu dipaké Pa Soekarno
Rupa-rupa kopéah

Kopéah atawa péci nyaéta nyaéta panutup mastaka warna hideung nu janten simbol umat Islam. Peci diwanohkeun ku para pedagang ti Arab, nu ogé nyebarkeun agama Islam. Dina wanci nu sarua, dipikawanoh ogé sorban, serban atawa turban. Ngan, sorban mah ilaharna dipaké ku inohong muslim atawa ulama, sanes jalmi biasa. Dina wangun luhureun peci mibanda lipetan jaitan nu leuwih jeger dibandingkeun jeung tutup sirah ti nagara-nagara arab. Ku sabab kitu, aya nu nyebut yén péci téh hasil modifikasi blangkon Jawa jeung sorban Arab.

Sajarah[édit | édit sumber]

Pelopor péci di Indonésia nyaéta Ir. Soekarno, ti mangsa perjuangan kénéh Ir. Soekarno geus ngiberkeun yén péci mangrupa salah sahiji wangun perjuangan bangsa Indonésia.


Arjuna Wayang.jpg