Kromium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kromium

Kromium nyaéta hiji unsur kimia dina tabél périodik anu miboga lambang Cr jeung nomor atom 24.[1] Kromium mangrupa logam ngagurilap, getas jeung heuras, sarta warnana pérak kulawu.[2] Nalika dipanaskeun, kromium ngabentuk oksida kromat héjo.[2] Ieu logam teu stabil kana oksigén jeung geuwat ngahasilkeun lapisan oksida ipis.[2] Kromium ditambang minangka bijih kromit (FeCr2O4).[2] Panambangan bijih kromium di antarana nyangkaruk di Afrika Kulon, Zimbabwé, Finlandia, India, Kazakhstan, jeung Filipina.[2] Pamakéan utama kromium nyaéta minangka paduan logam siga dina pada stainless steel, chrome plating, jeung keramik logam.[2] Chrome plating pernah dipaké pikeun méré lapisan kaperakan siga eunteung dina waja.[2] Kromium dipaké dina métalurgi minangka anti tihiangan sarta méré éfék ngagurilap.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Tabel Periodik (Indonesian Periodic Table)". PTable. Diakses tanggal 3/12/2016. 
  2. a b c d e f g h "Kromium (Cr): Fakta, Sifat, Kegunaan & Efek Kesehatannya". Amazine. Diakses tanggal 3/13/2016. 
Nulis.jpg