Kuéh balok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kuéh Balok

Kuéh balok nyaéta sala sahiji kadaharan has ti Jawa Kulon.[1] Kuéh ieu mibanda wangun pasagi panjang ciga balok.[1] Kiwari kuéh ieu jadi kameumeut, kusabab rasana nu rupa-rupa nyaluyukeun jeung kamajuan jaman.[1] Biasana kuéh balok téh dijual ditenda-tenda sisi jalan jeung di kafe. Kiwari kué balok geus lain ngan saukur kadaharan jaman baheula deui, tapi geus jadi kadaharan nu ngigelan jaman.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Asal mula ku balok nepi ka kiwari masih jadi patanyaan, aya nu ngomong kuéh ieu téh asalna ti Garut, kitu deui aya nu ngomong yén kuéh balok té asli ti Priangan, Bandung.[2] Nu pastina mah, kuéh balok geus aya ti jaman Walanda kénéh.[2] Tukang masak urang Indonésia nu gawé ka urang Walanda pikeun nyieun ransum, manéhna nyieun kué nu padet, jeung tahan lila sarta bisa nyeubeuhkeun.[2] Sadengkeun di Bandung ma ilahar dipiwanoh ku balok téh ti taun 1950.[2] Mangsa harita kuéh balok dijadikeun sasarap ku nu dagang jeung tukang béca.[2]

Kuéh balok disebut ogé "jibeuh", singgetan tina "hiji ogé seubeuh", ku sabab kuéh balok ngandung loba kalori.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "Kue Balok, Kue Tradisional yang Masih Disukai" (dalam bahasa en-US). Serba Bandung. 2015-03-01. https://www.serbabandung.com/kue-balok/. Diakses pada 2017-11-09 
  2. a b c d e f "Kue Balok, Jajanan 90-an yang Kembali Populer di Bandung". bintang.com. http://www.bintang.com/style/read/2672581/kue-balok-jajanan-90-an-yang-kembali-populer-di-bandung. Diakses pada 2017-11-09