Kucay

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kucay (Allium tuberosum) nyaéta salah sahiji tutuwuhan nu aya dina kulawarga bawang-bawangan (Liliaceae).[1] Kucay mangrupa tutuwuhan hérba nu ngarumpun nu panjang daunna bisa nepi ka 20–40 cm.[2] Wangun bawang tina kucai teu pati jelas, teu kawas bawang beureum atawa bawang bodas.[2] Kembangna aya dina jambak nu panjangna leuwih kurang sarua jeung daunna.[2] Unggal jambak miboga loba kembang leutik warna bodas. Daun jeung kembang kucau bisa ngahasilkeun bau.[2]

Babagian[édit | édit sumber]

Kucay diwangun ku bawang kucay jawa (Allium odorum) jeung kucay Sunda (Allium tuberosum) nu dipikawanoh pisan di Asia Tanggara.[3] Kelompok bawang daun ieu aya nu nyebutna chives jeung aya ogé nu nyebutna bawang prei cina.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Kucai (diakses 25 April 2016)
  2. a b c d Chooi, Oong Hean. 2003. SAYURAN: Khasiat Makanan dan Ubatan. Malaysia:Utusan Publication ISBN 9676113905
  3. a b Cahyono, Bambang. 2005. BAWANG DAUN, Teknik Budidaya dan Analisis Usaha Tani. Yogyakarta:Kanisius ISBN 9792108289
Nulis.jpg