Kukuran

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kukuran kalapa

Kukuran nyaéta pakakas pikeun marud atawa ngerok daging kalapa[1] péso kukuran buleud dijieun tina beusi, makéna ku jalan diputerkeun pésona maké pamuteran (engkol), kukuran diperenahkeun dina kuda-kuda tina kai atawa beusi, maksudna sangkan gampang mangsana dipaké.[2]

Pedaran[édit | édit sumber]

Kukuran anu mangrupa pakakas penting pikeun marud kalapa ieu paling umum dipaké di Malaysia, beubenangan parudan kalapa sagigireun pikeun campuran bungbu asakan didapur ku jalan diala cipatina ogé dina jumlah anu loba kalapa diparud pikeun diala minyakna, ku alatan bantua kukuran ieu dina sapoé ratusan kalapa bisa diparud pikeun diolah, leuwih gancang tur henteu méakeun tanaga.[3]

Kukuran kalapa mangsana dipaké kawas keur kukudaan, alatan anu ngukur atawa anu marud diuk dina beusi atawa kai kukuran bari muterkeun pésona, atawa aya ogé péso kukuran anu kawas beuheung éntog (ngeluk), ditungtungna rada ngajérébébéng jeung ditungtuna mibanda huntu kawas ragaji, bari ngadiukan kuda-kudana kalapa meunang meulah tuluy dagingna anu masihkénéh napel dina batok digesekeun kana kukuran[4].

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Pasanggiri kukuran kalapa
  2. Koleksi museum Kukuran
  3. Pakakas masakan Indonesia

Dicutat tina[édit | édit sumber]


Nulis.jpg