Kukuyaan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kukuyaan
Coccinella septempunctata
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Arthropoda
Kelas: Insékta
Order: Coleoptera
Suborder: Polyphaga
Infraorder: Cucujiformia
Superfamily: Cucujoidea
Kulawarga: Coccinellidae
Latreille, 1807
Subfamili

Chilocorinae
Coccidulinae
Coccinellinae
Epilachninae
Scymininae
Sticholotidinae
jsb. baca daptar genera Coccinellidae

Kukuyaan mangrupa insékta leutik anggota Coccinellidae kulawarga bangbung, nu ngawengku leuwih ti 4.500 spésiés. Awak kukuyaan bentukna buleud, kalawan diaméter ukur 1 - 10 mm, ilaharna boga warna karapas dasar konéng, oranyeu, atawa beureum ditambah tutul hideung, sedengkeun suku jeung huluna mah hideung.

Biologi[édit | édit sumber]

Kukuyaan boga kelir caang pikeun ngusir prédator. Cara ieu téh jétu pisan, sabab prédator nyangka yén nu kelirna caang kitu mah biasana aya racunan.

Mangpaat komersil[édit | édit sumber]

Kukuyaan téh nguntungkeun pikeun tatanén organik, sabab lolobana inséktivora, ngahakanan apid, laleur buah, sarta insékta hama lianna.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg