Léntah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Lentah keur nyedot getih manusa

Léntah nyaéta salah sahiji sato cai atawa terestrial tina golongan annelida anu miboga panyedot dina unggal tungtung awakna.[1] Léntah mangrupa organisme nu kagolong salaku makrozoobentos.[2] Organisme séjén nu kaasup makrozoobentos di antarana : Crustacea, Isopoda, Decapoda, Oligochaeta, Mollusca, Nematoda dan Annelida.[2] Loba spésiés tina sato ieu nu nyedot getih salaku parasit, utamana dina vertebrata, jeung sajabana.[1]

Klasifikasi[édit | édit sumber]

Lantaran awakna bubukuan, léntah kaasup kana Filum Annelida, sarua jeung cacing taneuh.[3] Léntah kaasup kelas Hirudinéa lantaran miboga hirudin dina sékrési ciduhna.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Leech (diakses 5 Februari 2016)
  2. a b (id)Lintah (diakses 5 Februari 2015)
  3. a b (id)Hewan Penghisap Darah (diakses 5 februari 2016)


Nulis.jpg