Léntah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Lentah keur nyedot getih manusa

Léntah nyaéta salah sahiji sato cai atawa terestrial tina golongan annelida anu miboga panyedot dina unggal tungtung awakna.[1] Léntah mangrupa organisme nu kagolong salaku makrozoobentos.[2] Organisme séjén nu kaasup makrozoobentos di antarana : Crustacea, Isopoda, Decapoda, Oligochaeta, Mollusca, Nematoda dan Annelida.[2] Loba spésiés tina sato ieu nu nyedot getih salaku parasit, utamana dina vertebrata, jeung sajabana.[1]

Klasifikasi[édit | édit sumber]

Lantaran awakna bubukuan, léntah kaasup kana Filum Annelida, sarua jeung cacing taneuh.[3] Léntah kaasup kelas Hirudinéa lantaran miboga hirudin dina sékrési ciduhna.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Leech (diakses 5 Februari 2016)
  2. a b (id)Lintah (diakses 5 Februari 2015)
  3. a b (id)Hewan Penghisap Darah (diakses 5 februari 2016)


Nulis.jpg