Labuan, Pandéglang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Labuan
Kacamatan
Negara Bandéra Indonésia Indonesia
Propinsi Banten
Luas - km²
Kapadetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan -

Labuan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Pandéglang, Propinsi Banten, Indonésia.[rujukan?]

Sajarah[édit | édit sumber]

Labuan kaasup hiji daérah di pesisir laut di selat Sunda mangrupa daérah anu strategis kulataran ayana didaérah pesisir. [rujukan?] Bukti yén daérah ieu strategis tiasa di tingali dina peninggalan atawa geus mangrupa situs sejarah sesa perang dunya ka dua nyaéta ayana dua wangunan benteng pertahanan sesa perang zaman Jepang.[rujukan?] Ayana éta dua titinggal sejarah téh didarah Kalurahan Désa Teluk,sareng hijina deui aya di daérah kelerahan Désa Cigondang. [rujukan?]Ayana dua titinggal sejarah éta jelas mangrupa cicirén yén Jepang milih daérah Labuan sebagai tempat anu pas pikeun diduduki, sebab loba daérah lain anu sarua ayana dipinggir laut.[rujukan?] Tapi Labuan nu pas di pakae ke éta penjajah.bahkan panyesaan urut zaman pendudukan lain ngan éta wungkul loba deui titinggal nu sanesna di daérah ieu.[rujukan?]

Bukti sajarah nu sanesna Ibukota kabupatén Pandeglang ayana di Labuan nyaéta di daérah caringin anu disebut karegenan (Regency Caringin) anu katelah ku masyarakat dipimpin ke Regent Boncel.[rujukan?]



Nuvola filesystems folder home.png