Labuan, Pandéglang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kacamatan Labuan

Peta lokasi Kacamatan Labuan
Propinsi Banten
Kabupatén Pandéglang
Camat -
Lega - km²
Jumlah pangeusi -
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -

Labuan nyaéta salasahiji kacamatan di Kabupatén Pandéglang, Propinsi Banten, Indonésia.[rujukan?]

Sajarah[édit | édit sumber]

Labuan kaasup hiji daerah di pesisir laut di selat sunda mangrupa daerah anu strategis kulataran ayana didaerah pesisir. [rujukan?] Bukti yen daerah ieu strategis tiasa di tingali dina peninggalan atawa geus mangrupa situs sejarah sesa perang dunya ka dua nyaeta ayana dua bangunan benteng pertahanan sesa perang zaman Jepang.[rujukan?] Ayana eta dua titinggal sejarah teh didarah Kalurahan Desa Teluk,sareng hijina deui aya di daerah kelerahan Desa Cigondang. [rujukan?]Ayana dua titinggal sejarah eta jelas mangrupa cicirén yén Jepang milih daerah Labuan sebagai tempat anu pas pikeun diduduki, sebab loba daerah lain anu sarua ayana dipinggir laut.[rujukan?] Tapi Labuan nu pas di pakae ke eta penjajah.bahkan panyesaan urut zaman pendudukan lain ngan eta wungkul loba deui titinggal nu sanesna di daerah ieu.[rujukan?]

Bukti sajarah nu sanesna Ibukota kabupaten Pandeglang ayana di Labuan nyaeta di daerah caringin anu disebut karegenan (Regency Caringin) anu katelah ku masyarakat dipimpin ke Regent Boncel.[rujukan?]


 

Kabupatén Pandéglang, Banten

Kacamatan: Angsana | Banjar | Bojong | Cadas Sari | Carita | Cibaliung | Cibitung | Cigeulis | Cikedal | Cikeusik | Cimanggu | Cimanuk | Cipeucang | Cisata | Jiput | Kaduhéjo | Karangtanjung | Labuan | Mandalawangi | Menes | Munjul | Pagelaran | Pandéglang | Panimbang | Patia | Picung | Saketi | Sukaresmi | Sumur

Citakan:Labuan, Pandéglang


Nuvola filesystems folder home.png