Labuan, Pandéglang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kacamatan Labuan

Peta lokasi Kacamatan Labuan
Propinsi Banten
Kabupatén Pandéglang
Camat -
Lega - km²
Jumlah pangeusi -
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -

Labuan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Pandéglang, Propinsi Banten, Indonésia.[rujukan?]

Sajarah[édit | édit sumber]

Labuan kaasup hiji daérah di pesisir laut di selat Sunda mangrupa daérah anu strategis kulataran ayana didaérah pesisir. [rujukan?] Bukti yén daérah ieu strategis tiasa di tingali dina peninggalan atawa geus mangrupa situs sejarah sesa perang dunya ka dua nyaéta ayana dua wangunan benteng pertahanan sesa perang zaman Jepang.[rujukan?] Ayana éta dua titinggal sejarah téh didarah Kalurahan Désa Teluk,sareng hijina deui aya di daérah kelerahan Désa Cigondang. [rujukan?]Ayana dua titinggal sejarah éta jelas mangrupa cicirén yén Jepang milih daérah Labuan sebagai tempat anu pas pikeun diduduki, sebab loba daérah lain anu sarua ayana dipinggir laut.[rujukan?] Tapi Labuan nu pas di pakae ke éta penjajah.bahkan panyesaan urut zaman pendudukan lain ngan éta wungkul loba deui titinggal nu sanesna di daérah ieu.[rujukan?]

Bukti sajarah nu sanesna Ibukota kabupatén Pandeglang ayana di Labuan nyaéta di daérah caringin anu disebut karegenan (Regency Caringin) anu katelah ku masyarakat dipimpin ke Regent Boncel.[rujukan?]


 

Kabupatén Pandéglang, Banten

Kacamatan: Angsana | Banjar | Bojong | Cadas Sari | Carita | Cibaliung | Cibitung | Cigeulis | Cikedal | Cikeusik | Cimanggu | Cimanuk | Cipeucang | Cisata | Jiput | Kaduhéjo | Karangtanjung | Labuan | Mandalawangi | Menes | Munjul | Pagelaran | Pandéglang | Panimbang | Patia | Picung | Saketi | Sukaresmi | Sumur

Citakan:Labuan, Pandéglang


Nuvola filesystems folder home.png