Labuan, Pandéglang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Labuan
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiBanten
KabupaténPandéglang
Lega- km²
Pangeusi-
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri36.01.12
Désa/kalurahan-

Labuan nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Pandéglang, Propinsi Banten, Indonésia.[rujukan?]

Sajarah[édit | édit sumber]

Labuan kaasup hiji daérah di pesisir laut di selat Sunda mangrupa daérah anu strategis kulataran ayana didaérah pesisir. [rujukan?] Bukti yén daérah ieu strategis tiasa di tingali dina peninggalan atawa geus mangrupa situs sejarah sesa perang dunya ka dua nyaéta ayana dua wangunan benteng pertahanan sesa perang zaman Jepang.[rujukan?] Ayana éta dua titinggal sejarah téh didarah Kalurahan Désa Teluk,sareng hijina deui aya di daérah kelerahan Désa Cigondang. [rujukan?]Ayana dua titinggal sejarah éta jelas mangrupa cicirén yén Jepang milih daérah Labuan sebagai tempat anu pas pikeun diduduki, sebab loba daérah lain anu sarua ayana dipinggir laut.[rujukan?] Tapi Labuan nu pas di pakae ke éta penjajah.bahkan panyesaan urut zaman pendudukan lain ngan éta wungkul loba deui titinggal nu sanesna di daérah ieu.[rujukan?]

Bukti sajarah nu sanesna Ibukota kabupatén Pandeglang ayana di Labuan nyaéta di daérah caringin anu disebut karegenan (Regency Caringin) anu katelah ku masyarakat dipimpin ke Regent Boncel.[rujukan?]