Lamping

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lamping pasir

Lamping; léréng (id) ; Slope nyaéta hiji tempat anu kaayaan mudun atawa déngdék. [1] Lamping nunjul ogé kana pipir gunung, pipir pasir, pipir jalan, jeung tempat séjén anu ngawangun pudunan atawa siku jeung widang anu rata di handapna. [1][2]


Dina kaayaan anu saenyana di alam, lamping aya anu rumpil tur nangtawing teu bisa disorang, aya ogé anu ngan ngawujud tanjakan anu masih kénéh bisa disorang. [3] Ayana daérah lamping di hiji tempat, lantaran ayana urug/longsor atawa kagerus ku liliwatan cai nepika dadas, sarta ayana aktivitas géologi. [3][4]


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b Kamus Besar Bahasa Indonesia. 2022-01-22 https://kbbi.web.id/lereng. Diakses tanggal 2022-01-22. 
  2. Rigg, Jonathan (1862). Rigg. Universitas Harvard: Lange. p. 243. ISBN - Check |isbn= value (bantuan).  Disungsi28 Januari 2022
  3. a b Arsyad, Sitanala (2009). Arsyad. Jakarta-Bogor: PT Penerbit IPB Press. p. 381. ISBN 9786024403546.  Disungsi22 Januari 2022
  4. GUMILAR PANCA PUTRA, M. SANG (2009). GUMILAR PANCA PUTRA. Jakarta-Bogor: Media Sarana Sejahtera. p. 26. ISBN 9786239372651.  Disungsi23 Januari 2022
Nulis.jpg