Lidah buaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
lidah buaya

Lidah buaya atawa Aloevera nyaéta salah sahiji tutuwuhan obat anu boga khasiat pikeun ngubaran rupa-rupa panyakit[1].Tutuwuhan ieu geus dipaké ku bangsa Samaria ti taun 1875 SM[1].

Mangpaat Lidah Buaya jang Kaséhatan[édit | édit sumber]

  • jus lidah buaya bisa nurunkeun tekanan darah tinggi[2].
  • jus lidah buaya boga khasiat pikeun ngabébaskeun tina insulin[2].
  • Lidah buaya boga mangpaat pikeun nyageurkeun diabetes,serangan jantung,bronhitis parah, encok, karacunan dina metabolisme protein,jeung batu-batu ginjal, sarta narima tembakan ''cortison'' pikeun radang kandung lendir jeung radang sendi[2].
  • thrombosis (peradangan urat darah halus dina suku) sarta prone pikeun meunangkeun gumpalan getih[2].
  • selerosis lidah buaya nyinglarkeun kasakit jeung peradangan dina persendian-persendiannya[2].
  • ngubaran tumor[2].
  • penyalahgunaan obat-obatan jeung alkohol ogé produk-produk Forever Living, lidah buaya bisa ngabérésihkeun racun-racun nu aya dina awakSalah ngutip: Tag <ref> tidak sah;

nama tidak sah; misalnya, terlalu banyak. Mangpaat ieu ku sabab ayana kandungan glycol protein[3]. Carana pesék cangkangna tuluy usap-usapkeun bagian dagingna kana kulit sirah jeung buuk sangkan buuk jadi gomplok jeung éndah[3].Lignin nyaéta kandungan anu aya dina daun lidah buaya anu boga fungsi pikeun ngajaga kelembaban kulit nepi ka kulit teu garing jeung elastisitasna kajaga, ogé pikeun nyingkhanan alérgi kulit nu makéna[3]. Ditambah ku ayana kandungan antrakuinon jeung asam amino anu mangpaatna gedé pisan pikeun kulit ku sabab mantuan kulit pikeun buru-buru ngahasilkeun sél-sél anyar jeung bisa ngaleungitkeun sél-sél kulit anu geus paéh[3].Daging daun lidah buaya ogé boga tingkat keasaman anu sarua jeung nu dipiboga ku manusa jeung mampu meresap kana awak ogé boga saponin anu boga mangpaat salaku anti baktéri jeung anti jamur[3].Pamakéan sacara teratur bisa ngabalukarkeun kulit séhat jeung berseri [3]. Lian ti éta lidah buaya bisa dimangpaatkeun pikeun masker beungeut, ku sabab ngandung antioksidan anu bisa nyingkahan penuaan dini[3].Efek tiis tina jelly lidah buaya bisa jadi ubar mimiti nalika kaduruk atawa kabanjur cai panas[3].Bisa ogé dimanpaatkeun pikeun kulit anu peurih ku sabab kapanasan ku cara napelkeun lidah buaya ka nu nyeri, tiis anu karasa bakal ngagancangkeun prosés pikeun nyagerkeun [3].

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b Khasiat Lidah Buaya (Aloe Vera) (diakses 16 oktober 2011)
  2. a b c d e f Pengendalian tekanan darah, diabetes serta gangguan – gangguan lainnya( diakses 16 0ktober 2011)
  3. a b c d e f g h i Lidah Buaya untuk Cantik dan Sehat(diakses ping 20 Oktober 2011)
Nulis.jpg