Luna Maya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luna Maya

Luna Maya, anu ngaran aslina Luna Maya Sugeng, lahir di Dénpasar, 26 Agustus 1983.[1] Luna dipikawanoh minangka saurang artis berbakat kalayan sagudang talenta,ti mimiti jadi pamaén akting, modél, presenter, sarta penyanyi.[1]

Kahirupan pribadina henteu loba dipikanyaho umum kajaba hubungan kontroversialna jeung salah sahiji idola Indonésia, Ariel Peterpan, anu anggeus di tengah jalan sabot Ariel kawin jeung Sarah Amalia, anu nungtut tanggung jawab Ariel alatan geus hamil.[1]

Mimiti bulan Désémber 2008, Luna ngajalin hubungan deui jeung Ariel Peterpan, anu statusna duda réngsé cerai ti Sarah Amalia dina 27 Méi 2008.[1]

Luna maya ngamimitian karirna di dunya modél catwalk, tuluy asup ka dunya seni peran, rék film atawa sinetron.[2] Di filmna 30 Hari Mencari Cinta ngaranna beuki dipikawanoh.[2] Sumawona sanggeus manéhna jadi béntang sabun lux taun 2006,ngaranna beuki terkenal.[2] Selang sataun saterusna luna maya balik jadi pemeran di film brownies di dinya manéhna beuki lila beuki dipikawanoh.[2] Henteu ngan di dunya film sarta sinetron, tapi manéhna ogé bisa jadi presenter di acara musik, anu saterusna luna ngacakan dunya tarik sora.[2]

Sinematografi[édit | édit sumber]

Film[édit | édit sumber]

  • RATU KOSTMOPOLITAN
  • LA LIGHTS INDIE MOVIE
  • JANDA KEMBANG (2009)
  • IN THE NAME OF LOVE (2007)
  • PESAN DARI SURGA(2006)
  • JAKARTA UNDERCOVER (2006)
  • MAYA RAYA DAYA (2006)
  • RUANG (2006)
  • CINTA SILVER (2005)
  • BANGSAL 13 (2005)
  • BROWNIES (2005)
  • 30 HARI MENCARI CINTA (2004)<[1]

FTV[édit | édit sumber]

  • 2010 PACARKU BIDADARI JUTEK[1]

Sinetron[édit | édit sumber]

  • DAN
  • KAU DAN AKU
  • ADA CINTA
  • RAHASIAKU
  • ANGGUN<[1]

Diskografi[édit | édit sumber]

  • Album
  • PERJALANAN (2011)[1]

Single[édit | édit sumber]

  • Ost. JANDA KEMBANG (Suara Ku Berharap)
  • Ost. Euro 2008 (Play bersama Sandra Dewi dan Dewi Sandra)
  • Menuju SurgaMu (2009)
  • Tak Bisa Bersamamu (2010)
  • Biarlah féat. Killing Me Inside (2011)[1]
  • Sudah biasa (2012)
  • Masih dihatiku (2011)

Kagiatan Sosial sarta Brand Ambassador[édit | édit sumber]

  • Duta WFP (World Food Program) PBB
  • Brand Ambassador Unilever (Lux)
  • Brand Ambassador Makarizo
  • Brand Ambassador Toshiba[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j (id)profil Luna Maya
  2. a b c d e (id)Karir Luna Maya
Emoji u1f604.svg