Manggu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Manggu, ᮙᮀᮌᮥ
Buah manggu
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Malpighiales
Kulawarga: Clusiaceae
Génus: Garcinia
Spésiés: G. mangostana
Ngaran binomial
Garcinia mangostana
L.

Manggu (ᮙᮀᮌᮥ) (Garcinia mangostana L.) nyaéta sajenis tuwuhan ti wewengkon tropis anu dipercaya asalna ti Kapuloan Indonésia. Tangkalna tumuwuh nepi ka ngahontal 7 nepi ka 25 méter. Buahna, anu ogé disebut manggu, boga warna beureum semu wungu waktu asak, sanajan aya ogé wanda anu warna kulitna beureum. Buah manggu dina dunya jual beuli dipikawanoh minangka "ratu buah", minangka papasangan kadu, si "raja buah".

Manggu sadulur jeung asem kandis jeung asem galugur, samara asakan dina tradisi India jeung Sumatera.

Tumbu ka luar jeung rujukan[édit | édit sumber]