Marilyn Manson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Marilyn Manson konsér taun 1998

Brian Hugh Warner atawa anu kasohor Marilyn Manson (gumelar di Canton, Ohio, Amerika Serikat, 5 Januari 1969; umur 49 taun) nyaéta saurang panyanyi, aktris, katut vokalis grup musik Marilyn Manson[1][2]. Ngaran Marilyn Manson dicokot tina ngaran 2 sosok anu dipikaresep ku manéhna, nyaéta Marilyn Monroe jeung Charles Manson[1][2].

Marilyn kungsi meunang meunang pelecehan seksual ti akina anu ngabentuk kapribadianna ayeuna[2]. Salian ti akina, pelecehan jeung kekerasan ogé sok karandapan ku Marilyn ti para tatanggana[2]. Kondisi lingkungan ieu ngabalukarkeun Marilyn jadi budak anu bengal[2]. Marilyn Manson kuliah di Broward Communit College, sabada lulus, Marilyn milih pikeun jadi jurnalis dina majalah South Florida Lifestle dina rubrik musik[2].

Marilyn Manson ogé jago dina widang ngalukis, ieu kalangenan geus dilakonan ti taun 1999[2]. Marilyn ngadegkeun galéri anu dingaranan Celebritanian Corporation Gallery of Fina Art nu aya di Los Angeles pikeun majang karya-karyana[2]. Salian ti éta, manéhna ogé boga bakat dina widang seni peran, Marilyn pernah maén dina sababaraha pilem[2].

Ngeunaan kahirupan asmarana, Marilyn pernah nikah jeung penari DIta Von Teese, tapi umur ieu hubungan ngan sataun tuluy cerai dina tanggal 29 Déémber 2006[1]. Lalaki anu kungsi miboga hubungan husus jeung Ros McGowan ieu ayeuna bobogohan jeung Evan Rachel anu dipénta sangkan ngadukung pilemna Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll (2007)[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Profil Marlyn Manson - kapanlagi.com (diaksés tanggal 26 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i Artikel Marilyn Manson - Anneahira.com (diaksés tanggal 26 Nopémber 2011)


Nulis.jpg