Marilyn Manson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Marilyn Manson konsér taun 1998

Brian Hugh Warner atawa anu kasohor Marilyn Manson (gumelar di Canton, Ohio, Amerika Serikat, 5 Januari 1969; umur 46 taun) nyaéta saurang panyanyi, aktris, katut vokalis grup musik Marilyn Manson[1][2]. Ngaran Marilyn Manson dicokot tina ngaran 2 sosok anu dipikaresep ku manéhna, nya éta Marilyn Monroe jeung Charles Manson[1][2].

Marilyn kungsi meunang meunang pelecehan seksual ti akina anu ngabentuk kapribadianna ayeuna[2]. Salian ti akina, pelecehan jeung kekerasan ogé sok karandapan ku Marilyn ti para tatanggana[2]. Kondisi lingkungan ieu ngabalukarkeun Marilyn jadi budak anu bengal[2]. Marilyn Manson kuliah di Broward Communit College, sabada lulus, Marilyn milih pikeun jadi jurnalis dina majalah South Florida Lifestle dina rubrik musik[2].

Marilyn Manson ogé jago dina widang ngalukis, ieu kalangenan geus dilakonan ti taun 1999[2]. Marilyn ngadegkeun galéri anu dingaranan Celebritanian Corporation Gallery of Fina Art nu aya di Los Angeles pikeun majang karya-karyana[2]. Salian ti éta, manéhna ogé boga bakat dina widang seni peran, Marilyn pernah maén dina sababaraha pilem[2].

Ngeunaan kahirupan asmarana, Marilyn pernah nikah jeung penari DIta Von Teese, tapi umur ieu hubungan ngan sataun tuluy cerai dina tanggal 29 Déémber 2006[1]. Lalaki anu kungsi miboga hubungan husus jeung Ros McGowan ieu ayeuna bobogohan jeung Evan Rachel anu dipénta sangkan ngadukung pilemna Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll (2007)[1].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d [Profil Marlyn Manson - kapanlagi.com] (diaksés tanggal 26 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i [Artikel Marilyn Manson - Anneahira.com] (diaksés tanggal 26 Nopémber 2011)
Nulis.jpg