Marmot

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Marmot
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Order: Rodentia
Kulawarga: Sciuridae
Subfamily: Xerinae
Tribe: Marmotini
Génus: Marmota
Blumenbach, 1779
Species

Marmota baibacina
Marmota bobak
Marmota broweri
Marmota caligata
Marmota camtschatica
Marmota caudata
Marmota flaviventris
Marmota himalayana
Marmota marmota
Marmota menzbieri
Marmota monax
Marmota olympus
Marmota sibirica
Marmota vancouverensis

Marmot nyaéta sato nu asup kana Génus Marmotta, kulawarga Bajing (Sciuridae).[1] Ieu sato patali kénéh jeung bajing nu bisa ngapung, bajing tangkal, bajing taneuh, jeung anjing sampalan.[2] Marmot mangrupa ngaran umum pikeun bajing darat nu pangawakanana busekel, sukuna pendék, diurnal, jeung biasana buluna parondok.[2] Sato nu kaasup anggota marmot biasa hirup di daérah pagunungan kawas Rockies jeung Sierra Nevada di Amerika Sarikat, Alpen Eropa, jeung Kanada beulah kalér.[2] Kitu ogé,Groundhog Amérika kalér atawa woodchuck (Marmota monax) kaasup kana marmot ogé.[2]

Saperti lolobana kulawarga bajing, ieu sato miboga huntu hareup nu gedé jeung otot-otot rahang nu kuat jeung mekar .[2] Umumna, suku tukangna leuwih panjang tibatan suku hareup jeung boga opat atawa lima ramo dina unggal sukuna.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Marmot (diakses 6 Maret 2016)
  2. a b c d e f Milton, K. 1984. Family Sciuridae. Pages 612-623 in D. Macdonald (ed.), The Encyclopedia of Mammals. New York: Facts on File. ISBN 0871968711
Nulis.jpg