Marzuki Alie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Marzuki Alie
Ketua
Dewan Perwakilan Rahayat
Incumbent
Awal jabatan
1 Oktober 2009
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna Agung Laksono
Katerangan lian
Gumelar 6 Nopémber 1955 (1955-11-06) (yuswa 63)[1]
Palembang, Sumatra Kidul, Indonesia
Partéy pulitik Partey Demokrat
Pameget/istri Hj. Asmawati, SE., MM.
Alma mater Universitas Malaysia Kaler, Sintokh, Kedah, Malaysia
Universitas Sriwijaya
Profési Pengusaha, politisi
Ageman Islam

Marzuki Alie nyaéta Ketua Dewan Perwakilan Rahayat nu ayeuna keur ngajabat. Anjeunna ogé kacatet sebagai Sekretaris Jendral Partey Demokrat.

Kahirupan[édit | édit sumber]

Babar di Palembang, Sumatra Kidul kaping 6 Nopember 1955. Anjeunna kungsi janten Pagawe Negeri Sipil di lingkungan Departemen Keuangan ti 1975 ka 1980. Ti 1980 anjeunna janten karyawan parusahaan BUMN nyaéta PT. Semen Baturaja dugi ka taun 1999.

Di taun 1999, anjeunna diangkat janten Direktur Komersil PT. Semen Baturaja dugi ka taun 2006. Teras dilanjutkeun janten Komisaris Utama grup usaha PT.Global Perkasa Investindo ti taun 2006 dugi ka ayeuna.

Anjeunna nikah sareng Asmawati sareng dipasihan 2 putra.

Partey Demokrat[édit | édit sumber]

Marzuki kacatet janten anggota Majelis Pertimbangan Daerah Partey Demokrat kanggo wilayah propinsi Sumatra Kidul ti taun 2002 dugi ka 2003. Taun 2003 anjeunna diangkat janten anggota fungsionaris DPP Partey Demokrat di Jakarta dugi ka 2005, ti 2005 anjeunna kapilih jeung dipercaya nyepeng jabatan Sekertaris Jendral DPP Partey Demokrat.

DPR[édit | édit sumber]

Berkat ku meunangna Partey Demokrat dina Pemilu Legislatif April taun 2009, sesuai UU Nomer 27 Taun 2009 soal MPR, DPR, DPD sareng DPRD Provinsi jeung kabupatén/kota, nu nyatakeun yén pejabat Ketua DPR dipasihkeun partey pemenang pemilu. Ku sabab kitu, Marzuki ditunjuk ku internal DPP Partey Demokrat janten nu mangku tugas janten Ketua DPR[2].

Anjeunna kapilih janten Ketua DPR, ngéléhkeun kandidat Demokrat lainna, jiga Taufik Effendi (mantan Menteri Pendayagunaan Aparatur Negara), Hayono Isman (mantan Menpora jaman Orde Baru) sareng Ketua FPD DPR Syarif Hassan.

Catatan[édit | édit sumber]

  1. http://marzuki-alie.com/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=29
  2. http://www.antara.co.id/berita/1254147570/marzuki-alie-diputuskan-sebagai-ketua-dpr-ri

Loka luar[édit | édit sumber]