Masita Mahmudin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masita Mahmudin
Informasi pribadi
KabangsaanIndonésia Indonesia
Lahir02 Maret 1992 (1992-03-02) (yuswa 28)
Jambi, Riau
Jangkung1.67 m (5 ft 6 in)
PanyepenganKanan
Ganda Campuran
Réngking ayeuna428[1]

Masita Mahmudin (lahir 02 Maret 1995 di Jambi) nyaéta pamaén badminton Indonésia anu kiwari ngagabung dina klub Jaya Raya Jakarta.[2][3]

Kiprah[édit | édit sumber]

Kiprah Masita minangka tim ganda campuran badminton geus muncul ti taun 2013 kénéh, sarta kungsi dipasangkeun jeung sababaraha pamaén badminton séjén dina rupa-rupa laga tanding. Antarana baé dina taun 2013 Masita kungsi jadi pasangan maén Kevin Sanjaya dina World Junior Championship di Bangkok[4] sarta hasil jadi runner-up boh di nomor tunggal (disebut ogé Piala Bimantara) boh di nomor beregu (disebut ogé Piala Suhandinata).[5][6][7][8][9] Dina laga tanding Vietnam Open taun 2017 Masita asup ka babak final kalawan dipasangkeun jeung Riki Widianto sarta hasil jadi runner-up.[10][11]

Dina final Djarum Sirkuit Nasional (Sirnas) Sulawesi Selatan Open 2018 Masita anu dipasangkeun jeung Markis Kido hasil ngéléhkeun pasangan Irfan Fadhillah/Pia Zebadiahbernadet.[12] Saméméhna Masita hasil jadi juara umum dina seri katilu di Sirnas Jawa Barat kalawan dipasangkeun jeung pamaén anu séjén.[12] Waktu Masita dipasangkeun jeung Adnan Maulana, hasil jadi juara Djarum Sirkuit Nasional Premier Li Ning Jawa Barat Open 2018[13][14], jeung Djarum Sirnas Balikpapan 2018.[15] Dina gelar laga tanding Singapore International Series taun 2018, pasangan Masita/Adnan hasil jadi runner-up sanggeus éléh ku pasangan Yeung Min Nok/Ng Tsz Yau ti Hongkong.[16]

Ku kamampuh jeung pangalamanana, Masita teu ngarasa hésé pikeun maén sanajan béda pasanganana.[12] Unggal séri Sirnas, Masita maén jeung pasangan anu béda. Seri kahiji di Purwokerto Jawa Tengah, Masita dipasangkeun jeung Krisna Adi Nugraha sarta éléh di babak 16 besar. Dina séri kadua nu diayakeun di Pekanbaru Riau, Masita maén kalawan pasanganana nyaéta Riky Widianto. Hanjakal léngkahna ngan nepi kana babak semifinal.[12]

Taun 2019 Masita anu dipasangkeun jeung Amri Syahnawi hasil jadi runner-up dina laga Beer Lao International Series 2019.[17] Dina laga kompetisi éta kénéh, Masita kungsi dipasangkeun jeung pamaén Inggris, Fee Teng Liew pikeun ganda putri, sarta hasil jadi runner-up.[18][19]

Cidra[édit | édit sumber]

Taun 2016 Masita kungsi miluan Excercise Terapi nu dirarancang ku PBSI salila genep bulan bareng jeung Bellaetrix Manuputry lantaran cidra tuur.[20][21] Kitu deui dina laga ganda dewasa campuran Djarum Sirkuit Nasional Premier Li-ning Jawa Tengah Open 2019, Masita anu dipasangkeun jeung Amri Syahnawi ngawakilan PB Jaya Raya Jakarta teu bisa tanding dina laga final lantaran cidra deui sanggeus maén dina babak semifinal nu kawilang ripuh.[22] Antukna pasangan Tiara Rosalia Nuraidah/Nugroho Andi Saputro ti PB Halim nu jadi lawan tandingna hasil jadi juara, bari teu kudu tanding.[22]

Laga Tanding[édit | édit sumber]

Ganda Campuran

Taun Kajuaraan Pasangan Lawan Angka Hasil
2018 Singapur Internasional Indonésia Adnan Maulana Hong Kong Yeung Ming Nok
Hong Kong Ng Tsz Yau
21–19, 7–21, 18–21 Perak Perak
2015 Vietnam Internasional Indonésia Rian Swastedian Malaysia Tan Kian Meng
Malaysia Peck Yen Wei
21–13, 19–21, 21–17 Emas Emas
2015 Vietnam Internasional Indonésia Hafiz Faizal Indonésia Fran Kurniawan
Indonésia Komala Dewi
14–21, 11–21 Perak Perak
2014 Indonésia Internasional Indonésia Lukhi Apri Nuroho Indonésia Hafiz Faizal
Indonésia Shella Devi Aulia
23–21, 18–21, 21–14 Emas Emas



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Masita MAHMUDIN | RANKING HISTORY | Profile". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  2. "Masita MAHMUDIN | Profile". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  3. "PBSI || Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia : Organisasi - Sejarah". badmintonindonesia.org. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  4. "Tumbangkan pasangan Kanada, Kevin/Masita amankan tiket babak ke-3". LensaIndonesia.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  5. BeritaSatu.com. "Pasangan Kevin/Masita Gagal Teruskan Tradisi Gelar Juara". beritasatu.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  6. Media, Kompas Cyber. "Kevin Senang Berpasangan dengan Juara Olimpiade". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  7. "Kevin/Masita Kalah di Final". detiksport. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  8. "[World Junior Championships 2013] Perjuangan Kevin/Masita Luar Biasa". www.pbdjarum.org. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  9. Media, Kompas Cyber. "Selangkah lagi, Tim Yunior Indonesia Juara Dunia". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  10. "Riky/Masita Pastikan Satu Gelar Ganda Campuran Vietnam Open". Ligaolahraga.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  11. Bolasport.com. "Vietnam Open 2017 - Jadi Runner-up, Masita Mahmudin Didoakan Kembali ke Cipayung - Bolasport.com". www.bolasport.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  12. a b c d "(Djarum Sirnas Sulsel 2018) Masita Tetap Raih Juara Meski Berbeda Pasangan". view7.djarumbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  13. Media, Kompas Cyber. "Adnan/Masita Raih Gelar Juara". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  14. Media, Kompas Cyber. "Adnan/Masita Pulangkan Unggulan Pertama". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  15. "(Djarum Sirnas Balikpapan 2018) Incar Posisi di Pelatnas". www.djarumbadminton.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  16. INDOSPORT.com. "Indonesia Bawa Pulang 2 Gelar dari Singapura". INDOSPORT.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  17. "Results | BEER LAO International Series 2019". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  18. "Results | BEER LAO International Series 2019". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  19. "Masita MAHMUDIN | TOURNAMENT RESULTS | Profile". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  20. "Cerita Rosyita Lewati Masa Sulit Saat Cedera". jurnalbulutangkis.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  21. Bola.com. "Dituding Lepas Tangan soal Bellaetrix, Ini Penjelasan PBSI". bola.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  22. a b djarumbadmintoncom. "(Djarum Sirnas Jawa Tengah Open) Tiara Bawa Pulang Dua Gelar Juara". Bolalob - Situsnya Anak Futsal!. Diakses tanggal 2019-12-31.