Mikio Aoki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Mikio Aoki
青木 幹雄

Perdana Mentri Jepang
Acting (ngawakilan Keizo Obuchi)
In office
3 April 2000 – 5 April 2000
Raja Akihito
Saméméhna Keizo Obuchi
Sanggeusna Yoshiro Mori

Born Citakan:Bda
Shimane, Jepang
Political party Partéy Démokratik Liberal Jepang
Alma mater Universitas Waseda (teu nika bérés)

Mikio Aoki Mikio Aoki (青木 幹雄 Aoki Mikio?, gumelar di Shimane, Jepang tanggal 8 Juni 1934) nyaéta saurang pulitikus Jepang.[1] Mikio pernah ngajabat minangka Perdana Menteri Jepang salila 3 poé ngawakilan Perdana Menteri Keizo Obuchi anu keur dina kaayaan gering sarta koma akibat keuna ku stroke.[1] Mikio ogé pernah dingkat jadi Sekretaris Jéndral ti Partéy Démokratik Liberal Jepang.[2] Mikio pernah diajar di Universitas Waseda tapi lain S2.[1] Mikio mimiti icikibung jadi Perdana Menteri Jepangna mah nalika Keizo Obuchi koma téa dina taun 2000.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d French, Howard W. (2000-04-04). "With Japan's Premier in a Coma, Succession Moves Get Under Way". New York Times. http://www.nytimes.com/2000/04/04/world/with-japan-s-premier-in-a-coma-succession-moves-get-under-way.html?pagewanted=all. Diakses pada 26 Agustus 2015 
  2. "Koizumi's powerful economic lineup". Asia Times. 2003-10-02. http://www.atimes.com/atimes/Japan/EJ02Dh04.html. Diakses pada 26 Agustus 2015 
Saméméhna
Keizo Obuchi
Perdana Mentri Jepang
2000-2000
Sanggeusna
Yoshiro Mori
Soekarno.jpg