Minecraft

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Minecraft nyaéta kaulinan sandbox nu dijieun ku Mojang nu dipingpin ku Markus 'Notch' Persson ti Swedia. Sanggeus Persson indit, di tahun 2011, Jens 'Jeb' Bergensten nyokoytkadali Minecraft salaku pamekar kaulinan Mojang.

Minecraft di pokuskeun dina Kréatipitas jeung Ngawangunnan, nu pamaenna bisa keur ngawangun naon waé tina Balok nu aya téksturna di dunya 3D. Alur kaulinan na dina rilis komérsial aya 4 mode:

  • Survival, nu ngakedahkeun pamaénna kudu meunangkeun sumber daya jeung ngagaduhan poin nyawa jeung poin kalaparan, masing-masing 20
  • Hardcore, sami sapertos mode Survival, Ngan tingkat kahéséanna pang héséna jeung teu tiasa hirup deui, ngamaksakeun pamaénna kudu ngahapus dunya na sanggeus maot.
  • Kréatip, nu mana pamaénna ngabogaan sumber daya anu teu kawates, kamampuhan jang ngapung, jeung euweuh poin nyawa jeung poin kalaparan.
  • Mode Panongton (Ningal), nu mana pamaén ngabentur langit jeung teu tiasa ningali, ngan aya interaksi jeung balok.

Rujukan[édit | édit sumber]

https://www.google.com/search?q=minecraft&oq=minecraft&sourceid=chrome&ie=UTF-8