Minecraft

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Minecraft
permainan video, esports discipline
NamaMinecraft Édit
Nama singkatMC Édit
Dinamakan berdasarkanPertambangan, crafting Édit
PendiriMarkus Persson Édit
JudulMinecraft Édit
Bagian dari seriMinecraft Édit
Genrepermainan bertahan hidup, gim laga petualangan, Permainan bak pasir Édit
PenciptaMarkus Persson Édit
PenerbitMicrosoft Game Studios Édit
Pemilik hak ciptaMojang Studios Édit
Negara asalSwédia Édit
Tanggal terbit18 Nopémber 2011 Édit
Dipengaruhi olehDwarf Fortress, Infiniminer Édit
Peristiwa pentingMineCon, Acquisition of Mojang by Microsoft Édit
PenggubahDaniel Rosenfeld, Lena Raine, Gareth Coker, Kumi Tanioka Édit
DistributorNintendo eShop, PlayStation Store, Bursa Microsoft, Google Play, App Store Édit
Album jalur suaraMinecraft – Volume Alpha, Minecraft – Volume Beta, Minecraft: Nether Update – Original Game Soundtrack Édit
Skor ulasan3.3/5 (Average) Édit
PenghargaanIndependent Games Festival Award - Seumas McNally Grand Prize, Independent Games Festival Audience Award Édit
NominasiGolden Joystick Awards − Ultimate Game of All Time Édit
Berlatar di dunia fiksiMinecraft universe Édit
KoleksiMuseum of Modern Art Édit
PengembangMojang Studios, Microsoft Édit
PemrogramJens Bergensten Édit
Dirancang olehMarkus Persson, Jens Bergensten Édit
Sistem operasiMicrosoft Windows, macOS, Linux, Android, IOS Édit
BermesinLightweight Java Game Library Édit
Mode permainanPermainan video pemain tunggal, permainan video berpemain jamak Édit
Peranti masukanpapan tombol komputer, beubeuritan, layar sentuh, kontroler permainan video, tuas kendali Édit
Versi perangkat lunak1.19.2 Édit
Peringkat CEROA (Semua usia) Édit
Peringkat ESRBEveryone 10+ Édit
Peringkat PEGIPEGI 7 Édit
Peringkat USKUSK 6 Édit
Laman resmihttps://www.minecraft.net Édit
Dijelaskan di URLhttps://www.minecraft.net/en-us/about-minecraft Édit
Terms of service URLhttps://www.microsoft.com/en-us/legal/intellectualproperty/copyright/default.aspx Édit
Tagarminecraft, mc Édit
Memiliki kualitascrafting, grafika komputer 3D Édit
Lisensiproprietary license Édit
Status hak ciptahak cipta Édit
Kebalikan dariMinecraft clone Édit
Business modelearly access Édit
Media franchiseMinecraft (franchise) Édit
Official shop URLhttps://shop.minecraft.net/ Édit
Penanda Stack Exchangehttps://gaming.stackexchange.com/tags/minecraft Édit

Minecraft nyaéta kaulinan sandbox nu dijieun ku Mojang nu dipingpin ku Markus 'Notch' Persson ti Swedia. Sanggeus Persson indit, di tahun 2011, Jens 'Jeb' Bergensten nyokoytkadali Minecraft salaku pamekar kaulinan Mojang.

Minecraft di pokuskeun dina Kréatipitas jeung Ngawangunnan, nu pamaenna bisa keur ngawangun naon waé tina Balok nu aya téksturna di dunya 3D. Alur kaulinan na dina rilis komérsial aya 4 mode:

  • Survival, nu ngakedahkeun pamaénna kudu meunangkeun sumber daya jeung ngagaduhan poin nyawa jeung poin kalaparan, masing-masing 20
  • Hardcore, sami sapertos mode Survival, Ngan tingkat kahéséanna pang héséna jeung teu tiasa hirup deui, ngamaksakeun pamaénna kudu ngahapus dunya na sanggeus maot.
  • Kréatip, nu mana pamaénna ngabogaan sumber daya anu teu kawates, kamampuhan jang ngapung, jeung euweuh poin nyawa jeung poin kalaparan.
  • Mode Panongton (Ningal), nu mana pamaén ngabentur langit jeung teu tiasa ningali, ngan aya interaksi jeung balok.

Grafik Minecraft ngahaja kasar, sabab visibilitas teu pernah jadi ciri utam tina kaulinan ieu. Para panampa nampi anu sanés, sanés ngahambat, tapi karesep tina prosés nyiptakeun.[1]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. "Minecraft dina android.". 

Rujukan[édit | édit sumber]

https://www.google.com/search?q=minecraft&oq=minecraft&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg