Koporasi Microsoft

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koporasi Microsoft nyaéta salah sahiji pausahaan software (pakakas lemes) komputer anu pangkakoncarana ku balarea sadunya. Puseur imah gawena kacaturkeun di Redmond, Washington, Amérika Serikat. Kiwari Microsoft miboga kirang langkung 150.000 pagawe di taun 2020.[1] Microsoft nyawalakeun, ngajieun, tur ngalisensikeun sagala wanda software komputer. Salah sahiji banda anu mohara nyaéta Microsoft Windows anu aya dina unggal komputer.

Pausahaan ieu miboga sababaraha divisi, diantarana nyaéta Divisi Bisnis. Divisi ieu nyieun Microsoft Office versi panganyarna na nyaéta Microsoft Office 2013.[2] Software ieu ngawengku Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Publisher, sarta Sharepoint.[2] Sajumlah produk lain anu ditambahkeun dina produksi Office 2003, nyaéta Visio, Project, Mappoint, Infopath, sarta Onenote.[2]

Divisi anu lain na nyaéta Divisi Entertainment atawa hiburan. Divisi ieu nyieun Windows CE OS keur sistem "embed" sarta WINDOWS Phone pikeun smartphone. Dina mimitina Windows ngasupan pasar telepon seluler kalawan ngababarkeun Windows CE, sarta saterusna ngembang barobah kaayaan WINDOWS Mobile OS sarta kiwari barobah kaayaan Windows Phone.[2] Sajaba ti éta, divisi ieu ogé ngembangkeun PC game anu bisa dijalankeun di sistem Windows sarta sistem anu lain. Contona, Age of Empires, Halo, sarta sababaraha gedég Microsoft Flight Simulator.[2]

Microsoft heunteu ngan saukur mroduksi software keur sistem OS-na wae, pausahaan ieu ogé mroduksi Microsoft Office for Mac, software kanggo produk pausahaan Apple.

Produk lain anu dihasilkeun divisi ieu téh sababaraha pakakas hiburan, kawas Xbox 360, Handheld Zune media player, sarta MSN TV. Microsoft ogé mroduksi hardwere kawas mouse, keyboard sarta bermacam macem joystick sarta gamepad.[2]

Sajarah Microsoft[édit | édit sumber]

Microsoft diwangun tanggal 4 April 1975 ku Bill Gates jeung Paul Allen.[3] Nepi ka ayeuna kurang leuwih Microsoft geus 45 taun ngadeg.[3] Ngaran Microsoft diwangun ku dua kecap nyaéta "Micro Computer" jeung Softwere anu akhirna jadi "Microsoft".[3] Tujuan mimiti diadegkeunna ieu pausahaan nyaéta keur ngembengkeun jeung ngajual pakakas Altair 8800 anu mangrupa komputer mimiti anu aya di dunya.[3] Salah sahiji pausahaan anu ngilu ngajieun éta komputer nyaéta MITS.[3] Satuluyna, Microsoft terus maju ku produk-produk softwere na.

Dina taun 2000 Steve Ballmer diangkat tur mancén jadi CEO anyar Microsoft.[4] Bill Gates enggeus papanggih jeung Steve Ballmer di Universitas Harvard saméméh manéhna indit.[4] Sanajan aya sababaraha kasalempang kana pangabisa Ballmer, Microsoft ngabela posisi pang luhurna di pasar komputer bisnis.[4] Kakuatan utama Microsoft jeung kalolobaan kauntungan na ditampa ti sisi bisnis.[4] Sanajan pausahaan ngajirim yen maranéhanana ngabogaan posisi utama di pasar konsumen dina kamajuan teknologi.[4]

Kasapukan Altair anu junun dina Januari 1975 ngainspirasi Bill Gates sarta Paul Allen keur nyieun Microsoft. Panghasilan maranéhanana dina taun 1975 leuwih kurang aya $ 16.000. Kungsi reureuh heula Microsoft nyaéta dina taun 1980, sebet kamitraan dijieun kalawan IBM anu ngahasilkeun Microsoft nyadiakeun sistem operasi butuh DOS keur PC IBM. Ieu hartina yen keur saban Komputer IBM anu jual panghasilan na dibayarkeun ka Microsoft. Dina taun 1990, Gates nembongkeun rencana pika hareupeun keur Microsoft kalawan ngawanohkeun Windows 3.0. 60 juta salinan Windows geus kajual ayeuna anu sacara efektif ngajadikeun Microsoft hiji-hiji na nu ngajaga standar softwere PC.[4]

Microsoft saméméh taun 1990 kalolobaan mangrupa pemasok keur produsen hardwere anu jadi udagan pasar maranéhanana. Sebet teknologi canggih jeung komputer pribadi barobah kaayaan populer pisan, kalolobaan panghasilan Microsoft dihasilkeun tina pangajualan ka konsumen éta téh pausahaan softwere kahiji anu ngahontal panghasilan $ 1 Milyar. Satuluyna beuki loba vérsi Microsoft Windows dijieun, Microsoft ngahontal pangsa pasar anu leuwih luhur di PC dunya (kira-kira 90%).[4]

Proyek Longhorn dina taun 2001, ningali loba sistem operasi Microsoft anu asalna diganti jadi Vista. Vista dibabarkeun ka umum dina taun 2007 sarta éta sistem operasi anu kawilang anyar. Aya loba pilihan Vista anu disadiakeun keur konsumén anu béda-béda; Imah (Dasar atawa Premium),Ultimate,Bisnis sarta loba deui. Langganan inti Microsoft pasar korporat leuwih mikaresep Windows XP lantaran sistem operasi na leuwih anyar, stabil, sarta aman.[4]

Windows 7 dirilis dina taun 2009 keur ngagantikeun Vista anu ngamankeun kapinunjulan Microsoft di pasar pakakas lunak. Ieu dituturkeun ku rilis na Windows 8 dina Oktober 2012 anu ngawengku parobahan gedé dina platform OS sarta antarmuka pamaké keur ngaronjatkeun pangalaman pamaké dina tablet. Saprak éta Windows 8.1 geus dirilis (Oktober 2013) anu eusina leuwih alus.[4]

Microsoft ogé ngasupan pasar kaulinan sarta hape anu junun nyerek pangsa pasar anu gedé. OS Windows Mobile dipake ku loba nu dagang kaasup HTC, LG, Samsung sarta LG. Dina taun 2001 Microsoft ngaluarkeun Xbox dituturkeun ku Xbox Live dina taun 2002. Kadua ngaluarkeun sukses pisan anu nempatkeun Microsoft kadua di pasar video game. Xbox 360, di kaluarkeun dina taun 2005 nyaéta konsol game anu kuat pisan bari nyanghareupan pasaingan anu kuat. Microsoft kudu motong harga konsol game maranéhanana keur meunangkeun pangsa pasar anu leuwih luhur. Ieu téh léngkah anu suksés; Xbox 360 nyaéta konsol game anu lobs dipaké di imah-imah Amerika.[4]

Produk-Produk Microsoft[édit | édit sumber]

Sasabaraha rupa produk Microsoft nyaéta:[5]

  • Windows Client
  • Information Worker
  • Microsoft Business Solutions
  • Server and Tools
  • Mobile and Embedded Devices
  • Home and Entertainment
  • Aya ogé Unit Bisnis Macintosh anu ngajadikeun Microsoft salah sahiji pangembang software Macintosh pang gedéna di luar Apple.
  1. Media, Kompas Cyber. "Informasi Gaji Karyawan Microsoft Tersebar di Internet Halaman all". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2022-01-30. 
  2. a b c d e f "Profil - Microsoft". merdeka.com. Diakses tanggal 2022-01-30. 
  3. a b c d e "Sejarah Microsoft, Perusahaan Software Tersukses di Dunia". accesstrade.co.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2022-01-30. 
  4. a b c d e f g h i j Endah. "Apa Itu Microsoft | Sejarah Singkat Perusahaan Microsoft". Metodeku (dalam en-US). Diakses tanggal 2022-01-30. 
  5. "Microsoft Corporation - Pengertian, Sejarah, Struktur, Jenis". www.dosenpendidikan.co.id. Diakses tanggal 2022-01-30.