Minyak seungit

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Kecap Parfum anu dipaké ayeuna asalna ti basa Latin pér fumum nyaéta hartina ngaliwatan haseup.[1] Ngajieun parfum dimimitian ku nagara Mesopotamia sarta Mesir, tapi dimekarkeun di Roma sarta Persia.[1] Sajarah nyatet saurang ngaranna Tapputi nyaéta nu nyieun parfum kahiji asal Mesopotamia.[1] Dina abad ke-9, saurang nu nulis Arab ngaranna Al-kindi, nuliskeun kecap parfum dina bukuna Book of the Chemistry of Perfume and Distillations. Dina buku éta dicutat ogé ratusan resep pikeun nyieun minyak seungit, salep, sarta cai anu ngabogaan seungit ditambah kalayan ubar-ubaran. Buku kasebut ogé nyatet ngeunaan 107 cara pikeun nyieun parfum, tapi dibuku ieu tacan mencantumkan saripati kembang pikeun penambah seungit.[1] Nepi ka saurang dokter sarta ahli kimia asal Persia, Avicenna (Ibnu Sina) mecakan panalungtikan jeung kembang mawar anu dicampurkan minyak, herbal sarta daun kembang ngahasilkeun seuseungitan anu teu dawam. Saprak waktu éta pisan mimitian dimekarkeun pikeun nyampurkeun sari pati kembang ka dina parfum.[1] Éropa sarta Hungaria anu mimiti ngamekarkeunana dina abad ka 14, kalayan mencampurkan alkohol sangkan tahan lila.[1] Waktu éta seuseungitan ieu dipaké ku Ratu Elizabeth ti Hungaria.[1] Dina abad ke-16 saurang Italia, Rene le Florentin nyieun rohangan rusiah pikeun nyumputkeun resep rusiah ngajieun parfum.[1] Tapi teuing kumaha, kalayan gancang téknik ngajieun parfum beuki sumebar disakumna daratan Éropa.[1] Lila-lila Éropa ngembang jadi puseur industri parfum.[1] Sajaba seungitna anu ngembang, wadah parfum ogé turut ngembang.[1] Ti mulai anu ngan ngagunakeun tabung nepi ka botol-botol jeung rupa-rupa wangun kawas ayeuna.[1] Sabada perang dunya kahiji, soldadu Amérika mawa balik parfum ka nagarana.[1] Sacara gancang parfum ngembang di Nagara kasebut, loba pausahaan anu muka industri parfum.[1] Nepi ka ayeuna, cacak beuki loba industri parfum, tapi rusiah pembuatannya tetep teu dipikanyaho khalayak umum.[1] Tapi, aya sawatara kategori parfum anu kawentar di antarana nyaéta :

  • Bright Floral, mangrupa kombinasi ti sagala rupa kembang.[1]
  • Green, mangrupa campuran ti parfum Cyprus anu diwangun ti bahan tangkal cemara sarta damar.[1]
  • Oceanic/Ozone, mangrupa jenis parfum panganyarna dina sajarah parfum.[1]
  • Fruity, anu nyokot sari bungbuahan minangka bahan utamana.[1]
  • Gourmand, mangrupa campuran tina vanilla sarta tonka bean (kawas siki kopi tapi dipaké pikeun bahan parfum).[1]

Bahan penyusun parfum sorangan sabenerna cukup loba.[2] Sacara umum parfum beunang ti dua jumplukan badag, nyaéta bahan alami (anu diekstrak ti alam) sarta bahan sintetis (bahan jieunan anu asalna ti bahan kimia sintetis).[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)Sejarah Parfum (diaksés tanggal 26 November 2011)
  2. a b (id)bahan pembuatan parfum (diaksés tanggal 26 November 2011)

Pheromone

Nulis.jpg