Mumuncangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Pigeulang suku, tempat ayana mumuncangan

Mumuncangan, numutkeun kamus besar nyaéta tulang anu ngajendul beulah kenca jeung katuhu dina suku anu tempatna aya dina puhu atawa pigeulang suku. éta tulang panyambung jeung tulang anu aya dina dampal suku. Kagunaanna jiga engsel anu matak dampal suku bisa digerakkeun kakenca jeung katuhu, sumawona deui kaluhur jeung kahandap.[1]

Mumuncangan biasana paling mindeng pateuh atawa tijalikeu, naha ku alatan urang lumpat, leumpang, titajong anapon lamun urang olah raga [2] .

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Gray, Henry (1918). "Talocrural Articulation or Ankle-joint". Anatomy of the Human Body. 
  2. WebMD (2009). "ankle joint". Webster's New World Medical Dictionary (3rd ed.). Houghton Mifflin Harcourt. p. 22. ISBN 978-0-544-18897-6. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg