Nada

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dina notasi musik, posisi vértikal not anu béda némbongkeun bébédaan Nada. Paénkeun nu luhur  & Paénkeun nu handap 

Nada nyaéta uni anu kaatur jeung mibanda frékuénsi tunggal tumangtu. Dina téori musik, unggal nada mibanda luhurna nada atawa tala tumangtu miturut kana frékuénsina atawa jarak rélatip luhurna nada éta kana luhurna nada patokan. Nada dasar hiji karya musik nangtukeun frékuénsi unggal nada dina karya musikna. Nada bisa diatur dina tangga nada anu bararéda. Istilah "nada" sok dipahilikeun pamakéannana jeung "not", sanajan dua istilah ieu hartina béda.

Nada dina not dibédakeun wangunna jadi 3, nyaéta not angka, not hurup, jeung not balok. Not angka dibédakan jadi 3, nyaéta oktap luhur, oktap sedeng, jeung oktap héndép. Sedengkeun, notasi hurup dibédakeun jadi 5, nyaéta oktap leutik, oktap gumurat 1, oktap badag, oktap kontra, jeung subkontra.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Musical notes.svg