Naif (grup musik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Naif nyaéta grup musik Indonesia anu dibentuk tanggal 22 Oktober 1995 di Jakarta[1]. Naif dibentuk ku lima urang personil nyaéta Emil (Mohammad Amil Hussein, bass), David (David Bayu Danang Jaya, vokal), Jarwo (Fajar Endra Taruna, gitar), jeung Pepeng (Franki Indrasmoro Sumbodo, drum) sarta Chandra (keyboard)[1]. Taun 2003 Chandra kaluar sabab hayang ngamekarkeun karir saluyu jeung widang akademisna[1]. Awalna para personil anu karuliah di IKJ sok ngumpul terus ngeband babaregan batan ngerjakeun tugas kuliah. Naif mimiti manggung di IKJ ngeusian acara-acara di kampus[1][2]. Aliran musik anu digarap ku Naif disebut retro atawa bisa disebut musik lawas, tapi modéren[2].

Debut[édit | édit sumber]

Taun 1998, naif nyieun album anu judulna NAIF kalayan lagu andalan mobil balap[1][2]. Taun 1998 ogé, naif ngarilis album JANGAN TERLALU NAIF, disusul album TITIK CERAH (2002)[1][2]. Album THE BEST dirilis taun 2005, diteruskeun album RETROPOLIS di taun nu sarua. Taun 2007, album naif TELEVISI dirilis kalayan lagu andalan Dimana Aku Disini[1][2]. 2008, naif ngaluarkeun album LET'S GO anu ngan dijual dina majalah Rolling Stones, inovasi unik ogé dilarapkeun dina album A NIGHT AT SCHOUWBURG (2008) anu ngan dijual 500 CD plus hadiah baju minangka bentuk protés pembajakan[1][2]. Anu pangayarna nyaéta album PLANET CINTA anu dirilis taun 2009.

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h Kapanlagi.com: Naif(diaksés tanggal 24 Oktober 2011)
  2. a b c d e f situs resmi naif (diaksés tanggal 22 Oktober 2011)


Nulis.jpg