Naruhito

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Akihito
Kaisar Jepang
Crown Prince Naruhito (2018).jpg
Born 23 Pébruari 1960 (1960-02-23) (yuswa 59)
Tokyo, Jepang
Predecessor Akihito
Royal House see Emperor of Japan
Father Akihito
Mother Michiko Shōda

Naruhito (徳仁, wedal 23 Pebruari 1960) nyaeta Kaisar Jepang ka-126 sarta sacara resmi ngawasa saprak 1 Mei 2019. Mangsa kakawasaan na disebut kalawan jaman Reiwa (令和) anu bermakna "hal cocogna nan endah".[1] Gelar mangsa alit na nyaeta Pangeran Hiro (浩宮 Hiro-no-miya).

Naruhito barobah kaayaan kaisar sanggeus bapana turun takhta dina 30 April 2019. Anjeunna mangrupa Kaisar Jepang kahiji anu wedal sanggeus Perang Dunya II.[2]

  1. "'Reiwa' is Japan's New Imperial Era". Japan Forward (dina nalika Inggris). 2019-04-01. Diakses ping 2019-05-06.
  2. "Japan Emperor Akihito to abdicate on April 30, 2019". Enjoji, Kaori (December 1, 2017). CNN. Tokyo. Diakses ping Mei 6, 2019.