Natrium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Atom Natrium

Natrium mangrupa unsur logam nu jumlahna loba sarta mangrupa mineral penting keur sakabéh mahluk hirup.[1] Natrium ogé loba dipaké dina industri pikeun nyieun rupa-rupa barang konsumsi.[1] Logam lemes ieu ogé aya dina kalimpahan sanyawa, saperti natrium klorida, nu leuwih dikenal salaku uyah.[1] Natrium ogé aya dina konsentrasi gedé dina cai laut, jeung éta di antara 10 mineral nu paling ngalimpah di kerak bumi.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d (id)Pengertian Natrium (diakses ping 3 November 2015)
Nulis.jpg