Nh. Dini

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Nh. Dini nyaéta ngaran péna ti Nurhayati Sri Hardini Siti Nukatin, babar kaping 29 Fébruari 1936 di Semarang, Jawa Tengah, kawin jeung diplomat Perancis nu ngaranna Yves Coffin (1960).[1] Nh. Dini salah sahiji panulis awéwé nu produktif, mimiti nulis ti taun 1950-an, dicirian ku biografi.[1] Dina wangun kumpulan cerpén, di antarana aya : Dua Dunia (1956), Tuileries (1982), Segi dan Garis (1983), Liar (1989), jeung Istri Konsul (1989).[1] Dina wangun novél : Hati yang Damai (1961), La Barka (1975), Pada Sebuah Kapal (1973), Namaku Hiroko (1977), Keberangkatan (1977), Sebuah Lorong di Kotaku (1978), Padang Ilalang di Belakang Rumah (1979), Langit dan Bumi Sahabat Kami (1979), Sekayu (1981), Kuncup Berseri (1982), Orang-orang Trans (1985), Pertemuan Dua Hati (1986), Jalan Bandungan (1989), Tirai Menurun (1993), Tanah Baru, Tanah Air Kedua (1997), Jepun Negerinya Hiroko (2000), Kemayoran (2000), sareng Dari Ngalian ke Sendowo (2015).[1] Karya-karya anu séjénna : Pangeran dari Negeri Seberang (Biografi Penyair Amir Hamzah, 1981), Dongéng dari Galla I jeung II (1982), Peri Polybotte (1983).[1] Lamun wangun tarjamahan aya anu judulna Sampar (Albert Camus, 1985) sjeung 20.000 Mil di Bawah Lautan (Jules Vernre, 2004).[1] Pikeun ngarojong minat sastra di kalangan barudak rumaja, Dini ngawangun Pondok Baca di Kampung Sekayu, Semarang, mulai muka ti 11 Maret 1986.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedia (2000 Istilah Biografi, Karya Metode dan Teori Sastra). Yogyakarta: Pustaka Pelajar. ISBN 9786022297437.