Nilon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Nylon Nylon 6,6 Nylon 6,6 unit
Beurat Jenis 1.15 g/cm3
Ngalirkeun Listrik (σ) 10−12 S/m
Ngalirkeun Panas 0.25 W/(m·K)
Lé'éh dina Panas 463–624 K
190–350 °C
374–663 °F

Nilon bahan anu sok dijieun fiber. Ieu anu kaasup paling loba dipaké nyaéta polyamide, mimitina dijieun tur dipaké ku balaréa dina 28 Pébruari, 1935.[1] Nilon ieu bisa ogé dijieun benang/rambat dimangpaatkeun pikeun nyieun sikat huntu. Ogé dipaké kana bahan keur nyieun pakéan. Dina kanyataanna, ieu polyamide paling loba dipaké nyieun bahan fiber sintétik keur nyieun baju. Nilon bisa ogé dijieun keur bahan pakakas perang, contona waé parasit jeung rupa-rupa tali. Nilon kapanggih ku jasana Wallace Carothers ti Du-Pont. Nilon lamun saliwat mah katempona jiga sutra. Kuat, heuras ogé tahan ku cai, loba dipaké ku pabrik anu nyieunan senar rékét ogé senar gitar, rupa-rupa tali, sénar anu dipasang dina ban, karpét, jaring paragi ngala lauk, parasit perang, jeung loba deui anu séjén.

Barang-barang Tina Nylon[édit | édit sumber]

References[édit | édit sumber]

  1. Palmer R.J. 2001. Polyamides, plastics. Encyclopedia Of Polymer Science and Technology. Citakan:DOI


Nulis.jpg