Oasis (grup musik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Liam jeung Noel keur manggung di San Diego, 18 Séptémber 2005

Oasis nyaéta grup musik asal Inggris anu dibentuk ku Liam Gallagher (Gitaris, penulis lagu), Noel Gallagher (gitaris, vokalis)j, Gem Archer (ritem), Andy Bell (bassis, gitaris), Zak Starkey (drummer)[1]. Oasis dibentuk taun 1991 di Manchester, Inggris[1]. Oasis pernah jadi grup musik anu suksés taun 1990-an, malah mah kungsi dilélér The Guinness Book Of Hit Singles And Albums keur katégori Most Successful Act of the Last Decade di Inggris[1].

Munculna Oasis Katut Debutna[édit | édit sumber]

Oasis mimiti kabentuk ti hiji kelompok ngaranna rain. Liam Gallagher asup salaku vokalis, terus ngaran grup musikna robah jadi Oasis[2]. Teu lila adina Liam, Noel Gallagher asup jadi gitaris sakaligus vokal latar kalayan kondisi manéhna anu mingpin[2]. Taun 1991-1992, Oasis fokus kana latihan, rekaman démo, jeung manggung di Tempat-tempat leutik. Taun 1994, Oasis ngaluarkeun album pertamana supersonic anu kalintang suksés[2].

ALbum-album Oasis di antarana: Definitely Maybe (1994), Morning Glory? (What's the Story, 1995), Be Here Now (1997), Standing on the Shoulder of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002) jeung Don't Believe the Truth (2005)[2]. Sababaraha single Oasis pernah jadi jawara tangga lagu di Inggris, di antarana: 1995 - Some Might Say, 1996 - Don't Look Back in Anger, 1997 - D'You Know What I Mean?, 1998 - All Around the World, 2000 - Go Let It Out, 2002 - The Hindu Times, 2005 - Lyla, 2005 - The Importance of Being Idle. Lian ti éta lagu-lagu séjén anu kasohor dianarana: Wonderwall, Champaign Supernova, jeung live forever[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c Oasis-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 25 Oktober 2011)
  2. a b c d e (en)Oasis's Profile (diaksés tanggal 15 Oktober 2011)


Nulis.jpg