Obrolan:Holosén

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Catetan Kang @Uzi herang, aya sababaraha hal nu kedah diropéa.

  • nya éta - hijikeun (lumaku kanggo sadaya artikel).
  • tina dina paragraf hiji robih ku dina (sabab wengkuan sanés asal)
  • zaman - jaman
  • bencana - bancang pakéwuh
  • frasa anu aya sorangan, jiga holosén sorangan, kuarter sorangan hapus waé soranganana, sabab sendiri dina basa Indonesia mah panuduh jiga ieu, éta dina basa Sunda mah.
  • Ciri zaman holosén nya éta wangun géografis bumi jeung sakabéh benua sarta pulo-pulona henteu loba nu robah siga sakumaha zaman ayeuna. Salian ti éta ciri zaman holosén anu lainna nya éta és di kutub geus loba anu cair. - Ciri jaman holosén nyaéta wangun géografis bumi, benua, pulo-pulona henteu loba nu robah siga zaman ayeuna, jeung és di kutub geus loba anu cair. (leuwih éféktif).
  • hal ieu - ieu hal
  • pembagian - papasingan
  • lainna - lianna
  • Sato siga mammot geus euweuh basa geus asup ka zama holosén - Mammot ogé arang langka waktu asup jaman holosén mah.
  • Sanajan di awal zaman holosén masih kénéh katingali tapi béak lantaran dibasmi ku manusa modérn - sanajan mimitina mah masih kénéh katempo, beuki dieu mah beuki langka lantaran kaéréd ku polah manusa nu sarakah.
  • Di zaman ieu loba bermunculan ras sato anyar sarta sato doméstik - Di ieu jaman muncul ras sato anyar jeung sato doméstik nu kawilang loba.
  • sarta - jeung (lumaku keur sadaya), méh teu asa campur kodeu sareng Indonesia.
  • sedengkeun - ari
  • bumi jadi panas - bumi panas
  • wilayah Indonésia jeung ngajadikeun sababaraha pulo anyar - wilayah Indonésia jadi sababaraha pulo anyar
  • sabagéan - sawaréh

Wilujeng kang, tos saé pisan. Sumanget! --YogiYY (sawala) 30 Nopémber 2017 00.51 (UTC)

Ieu artikel ku abdi tos diropéa Kang @YogiYY, hatur nuhun --Uzi herang (sawala) 4 Désémber 2017 10.34 (UTC)
Siap, dilajeng kang -YogiYY (sawala) 5 Désémber 2017 01.30 (UTC)