Obrolan:Karangan

Konten halaman tidak didukung dalam bahasa lain.
Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Cobi sateuacan ditulis langkung jero ieu artikel dipilari heula dina kamus kecap basa Sundana Karangan aya teu nu langkung merenah, margi dina basa Sunda mah Karangan téh pan hartina aya karang dina..... Contona aya Karangan dina pameunteuna, jsté. Haturanan dipaluruh.--Yusup_Ramdani  16 Juli 2015 10.24 (UTC)Balas[balesan]

Kecap "karang" téh aya sababaraha harti, Kang Ucup. Misalna baé, "karang" (Ind:tahi lalat), "karang" (batu karang), "karang" (nyipta/ngimpleng), "karang" (buruan). Jadi gumantung kontéksna dina kalimah. Leres anu diajengkeun ku Kang Ucup téh, mung éta ngan ngawengku hiji harti wungkul. Tiasa janten tinimbangan ogé aya kecap "pakarang", "pakarangan", "pangarang", "ngarang", "karangan", "karang sétra", "karang pamidangan", "karang anyar" jrrd. Kanggo kecap "karangan" aya dua harti dumasar kontéksna; 1) hal anu diciptakeun/diimpleng, 2) boga karang (tahi lalat). Nilik tina kategori kecapna (kelas kata), kecap "karangan" (1) mangrupi kecap barang, saperti: "pasakan", "hajatan", "goréngan" jrrd. Ari anu (2) mah kecap pagawéan, saperti "cileuhan", "buluan", "kutuan", jrrd. Ku kituna, dumasar kontéksna, ieu artikel téh teu kedah dihapus. Malihan kedah langkung dimekarkeun deui. Cag. --ilhamkang (sawala) 16 Juli 2015 13.46 (UTC)Balas[balesan]