Olimpiadeu Usum Panas 2016

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Olimpiadeu Usum Panas 2016 (Basa Portugis: Jogos Olímpicos de Verão de 2016),[1] sacara resmi ngarana Games of the XXXI Olympiad, jeung sacara umum disebut Olimpiade Rio 2016,nyaéta ajang olahraga internasional utama anu diayakeun di Rio de Janeiro, Brasil, kaping 5 nyampé 21 Agustus 2016. Leuwih ti 11.000 atlet tina 206 Komite Olimpiade Nasional (KON), kaasup kana Kosovo jeung Sudan Selatan nu milu sarta pikeun nu munggaran, rék ilu biung dina ieu acara.[2] ku 306 keping medali, ieu ajang rék nandingkeun 28 cabang olahraga Olimpiade — nu kaasup rugbi sevens jeung golf, nu ditambahkeun ku Komite Olimpiade Internasional (KOI) dina taun 2009. Ajang olahraga lumangsung di 33 gelanggang olahraga di kota tuan rumah sarta di 5 gelanggang olahraga di kota São Paulo, Belo Horizonte, Salvador, Brasília (ibu kota negara), jeung Manaus.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. pengucapan bahasa Portugis: [ˈʒɔgos ɔlimˈpikus dʒi vɛˈɾɐ̃w dʒi ˈdojz ˈmiw i dʒezeˈsejz], dalam pengucapan standar Brasil.
  2. "About Rio 2016 Summer Olympics". Rio 2016 Olympics Wiki. Diakses tanggal 31 October 2015.