Olimpiadeu Usum Panas 2016

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Citakan:2016 Summer Olympics Olimpiade Usum Panas 2016 (Basa Portugis: Jogos Olímpicos de Verão de 2016),[lower-alpha 1] sacara resmi nyaéta Games of the XXXI Olympiad (Basa Portugis: Jogos da XXXI Olimpíada) jeung ogé katelah Rio 2016, éta hiji internasional acara multi-olahraga diayakeun ti 5 nepi ka 21 Agustus 2016 di Rio de Janeiro, Brazil, jeung acara awal dina sababaraha olahraga dimimitian dina 3 Agustus. Rio diumumkeun salaku kota tuan rumah dina Sesi IOC ka-121 di Kopenhagen, Dénmark, dina 2 Oktober 2009.

11.238 atlét ti 207 nagara milu dina Kaulinan 2016, kaasup nu mimiti asup Kosovo, Sudan Kidul, jeung Tim Olimpiade Pengungsi.[1][2] Kalawan 306 sét medali, Kaulinan ieu nampilkeun 28 Olahraga Olimpiade, i kaasup rugbi tujuh jeung golf, nu ditambahkeun kana program Olimpiade di 2009. Ieu acara olahraga lumangsung di 33 tempat di kota tuan rumah jeung di lima tempat misah di kota Brasil São Paulo, Belo Horizonte, Salvador, Brasília, jeung Manaus.

Ieu mangrupikeun Olimpiade munggaran anu diayakeun di Amérika Kidul,[3] ogé anu munggaran diayakeun di Nagara basa Portugis, édisi usum panas munggaran anu dilaksanakeun sapinuhna dina usum usum tiris nagara tuan rumah, anu munggaran ti saprak 1968 dilaksanakeun di [[Amérika Latin] ]], sarta kahiji saprak 2000 dilaksanakeun di Hémisfér Kidul.[4] Ieu mangrupikeun ogé Olimpiade Usum Panas munggaran anu lumangsung di handapeun Komite Olimpiade Internasional (IOC) kapersidenan Thomas Bach.[2]

Amérika Serikat ngaluhuran méja medali, meunang medali emas panglobana (46) jeung jumlah medali pangluhurna sakabéhna (121); tim AS ogé meunang 1.000th Summer Olimpiade medali emas na sakabéh. Inggris Raya réngsé kadua sarta jadi nagara kahiji anu nambahan jumlah medali dina Olimpiade langsung sanggeus jadi bangsa tuan rumah di 2012.[5] Cina finish katilu dina tabel medali. Nagara tuan rumah Brazil meunang tujuh medali emas jeung 19 medali, hasil pangalusna di Olimpiade mana waé, finish di tempat katilu belas. Bahrain, Fiji, Basisir Gading, Yordania, Kosovo, Puérto Riko, Singapura, Tajikistan, jeung Vietnam kabéh meunang medali emas kahiji maranéhanana, kitu ogé grup Atlét Olimpiade Mandiri ( ti Kuwait).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Olympic Athletes". Rio 2017. Diarsipkan dari versi asli tanggal 21 Agustus 2016. Diakses tanggal 21 Agustus 2017. 
  2. a b 2016-summer-olympics/ "About Olimpiade Usum Panas Rio 2016". Wiki Olimpiade Rio 2016. Diarsipkan dari versi asli tanggal 8 Séptémber 2015. Diakses tanggal 31 Oktober 2015. 
  3. Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama BBC Sport OC
  4. Februari 2014, Laura Poppick 05 (5 Pébruari 2014). winter-olympics-northern-hemisphere.html "Naha Olimpiade Usum Ngaliwatan Hémisfér Kidul". livescience.com. 
  5. superpower-tokyo-2020-a7202761.html "Sabaraha juta unggal medali Olimpiade leres-leres ngarugikeun Inggris". The Independent. 


Salah ngutip: Ditemukan tag <ref> untuk kelompok bernama "lower-alpha", tapi tidak ditemukan tag <references group="lower-alpha"/> yang berkaitan