Hémisfér Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Koordinat: 45°0′0″S 0°0′0″E / -45, 0

Hémisfér Kidul Marcapada (ditandaan konéng), tanpa Antartika.

Hémisfér Kidul nyaéta satengah bagian planét anu aya di kiduleun katulistiwana. Hémisfér kidul Marcapada ngawengku opat buana (Antartika, Australia, Amérika Kidul, sawaréh Afrika, jeung sabagian leutik Asia), opat samudra (Atlantik Kidul, Hindia, Pasifik Kidul, Kidul), jeung Oséania.

Buana jeung nagara[édit | sunting sumber]

Buana[édit | sunting sumber]

Poto Marcapada anu kawentar ti Apollo 17 (Si Kaléci Biru) aslina mah merenahkeun Kutub Kidul di luhur, tapi lajeng diputer ngarah luyu jeung galibna.

Nagara-nagara Afrika[édit | sunting sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Asia[édit | sunting sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Oséania[édit | sunting sumber]

Sky Tower (Munara Langit) di Auckland, Selandia Anyar, minangka wangunan mandiri pangjangkungna di Hémisfér Kidul.
Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Amérika Kidul[édit | sunting sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]