Lebahan kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Hémisfér Kidul)
Luncat ka: pituduh, sungsi
Foto marcapada anu sohor dipotrét tina Apollo 17 (Kaléci Bulao) sagemblengna nangkep pola kidul ti lebah luhur; upamana maké tradisi perpéktif luhur-handap
Lebahan kidul warnana konéng (kutub mah teu kaasupkeun)
Lebahan kidul ti luhur

Lebahan kidul téh satengahna tina marcapada lebah kiduleun garis ekuator. Ieu ngawengku sakumna sarta sawaréh ti lima buana[1] (kutub, Australia, 9/10 Amérika Kidul, Afrika kidul wétan, sarta sawaréh kapuloan di Asia), opat samudra (Hindia, Atlantik Kulon, Kidul Wétan, jeung Pasifik Kidul) sarta samudra lianna. Sawatara kapuloan badag di Buana Asia mah asupna ka lebahan kidul.

Buana jeung nagara[édit | édit sumber]

Buana[édit | édit sumber]

Poto Marcapada anu kawentar ti Apollo 17 (Si Kaléci Biru) aslina mah merenahkeun Kutub Kidul di luhur, tapi lajeng diputer ngarah luyu jeung galibna.

Nagara-nagara Afrika[édit | édit sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Asia[édit | édit sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Oséania[édit | édit sumber]

Sky Tower (Munara Langit) di Auckland, Selandia Anyar, minangka wangunan mandiri pangjangkungna di Hémisfér Kidul.
Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Amérika Kidul[édit | édit sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Baca ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Hemisphere Map". WorldAtlas. Diakses pada 13 Juni 2014.