Hémisfér Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Koordinat: 45°0′0″S 0°0′0″E / 45.00000°S 0.00000°E / -45.00000; 0.00000

Hémisfér Kidul Marcapada (ditandaan konéng), tanpa Antartika.

Hémisfér Kidul nyaéta satengah bagian planét anu aya di kiduleun katulistiwana. Hémisfér kidul Marcapada ngawengku opat buana (Antartika, Australia, Amérika Kidul, sawaréh Afrika, jeung sabagian leutik Asia), opat samudra (Atlantik Kidul, Hindia, Pasifik Kidul, Kidul), jeung Oséania.

Buana jeung nagara[édit | édit sumber]

Buana[édit | édit sumber]

Poto Marcapada anu kawentar ti Apollo 17 (Si Kaléci Biru) aslina mah merenahkeun Kutub Kidul di luhur, tapi lajeng diputer ngarah luyu jeung galibna.

Nagara-nagara Afrika[édit | édit sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Asia[édit | édit sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Oséania[édit | édit sumber]

Sky Tower (Munara Langit) di Auckland, Selandia Anyar, minangka wangunan mandiri pangjangkungna di Hémisfér Kidul.
Sagemblengna
Sawaréh

Nagara-nagara Amérika Kidul[édit | édit sumber]

Sagemblengna
Sawaréh

Baca ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]