São Tomé jeung Príncipe

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
República Democrática de São Tomé e Príncipe
Républik Démokratik
São Tomé jeung Príncipe
Bandéra São Tomé jeung Príncipe Lambang São Tomé jeung Príncipe
Motto
Unidade, Disciplina, Trabalho
Lagu
Independência total
Location of São Tomé jeung Príncipe
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
São Tomé
0°20′N 6°44′E
Basa resmi
(Basa régional)
Portugis
(Forro, Angolar, Principense)
Démonim Santomean
Pamaréntah Républik démokratik semi-présidénsial
 -  Présidén Manuel Pinto da Costa
 -  Perdana Mentri Patrice Trovoada
Kamerdikaan
 -  ti Portugal 12 Juli 1975 
Aréa
 -  Total 1001 km² (ka-183)
372 mil² 
 -  Cai (%) 0
Populasi
 -  Perkiraan  2009 163.000[1] (ka-188)
 -  Kapadetan 169,1 /km² (ka-69)
438,2 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2010
 -  Total $311 yuta[2] 
 -  Per kapita $1.880[2] 
GDP (nominal) Perkiraan 2010
 -  Total $196 yuta[2] 
 -  Per kapita $1.183[2] 
HDI (2010) Green Arrow Up Darker.svg 0,488 (sedeng) (ka-127)
Mata uang Dobra (STD)
Zona wanci UTC (UTC+0)
TLD Internét .st
Kode telepon +239

São Tomé jeung Príncipe, resmina Républik Démokratik São Tomé jeung Príncipe, nyaéta hiji nagara kapuloan di Teluk Guinéa, leupas basisir Afrika. Nagara ieu miboga 2 pulo: São Tomé jeung Príncipe, kapisah kira-kira 140 kilométers (87 mi) jeung kira-kira Citakan:Convert/Dual/LoffAoffDbSoff kalér-kuloneun basisir Gabon. Ngaran dina basa Portugisna, São Tomé e Príncipe, dilapalkeun [sɐ̃w̃ tuˈmɛ i ˈpɾĩsɨpɨ].

Propinsi jeung distrik[édit | sunting sumber]

São Tomé jeung Príncipe dibagi kana 2 propinsi: Príncipe, São Tomé.

Propinsi-propinsina teras dibagi kana distrik, 6 di São Tomé jeung 1 di Príncipe.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Department of Economic and Social Affairs Population Division (2009). "World Population Prospects, Table A.1".
  2. a b c d "São Tomé and Príncipe". International Monetary Fund. Diakses pada 11 Juni 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap
Pamaréntahan
Informasi umum

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé São Tomé jeung Príncipe di Wikivoyage


Citakan:São Tomé and Príncipe topics Citakan:Education in Africa

Géografi lokal
Sajarah jeung kaanggotaan internasional

Citakan:Portuguese overseas empire


Countries.png