Nibung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Oncosperma tigilarium)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Nibung
Oncosperma tigillarium.jpg
Oncosperma tigillarium
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
O. tigilarium
Ngaran binomial
Oncosperma tigillarium

Nibung (Oncosperma tigilarium) nyaéta hiji spésiés tangkal palem ti kulawarga Arecaceae. Oncosperma tigilarium (basionim Areca tigillaria Jack) tumuwuh nepi ka 25 méter luhurna, dina hiji rungkun nepi ka 50 tangkal. Batangna miboga cucuk nu panjang jeung hideung.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Vibe Norup, M; J Dransfield, MW Chase, AS Barfod, WJ Baker (2006). "Homoplasious character combinations and generic delimitations: a case study from the Indo-Pacific arecoid palms (Arecaceae: Areceae)". American Journal of Botany 93 (7): 1065–1080. doi:10.3732/ajb.93.7.1065. 
  2. http://www.pacsoa.org.au/palms/Oncosperma/tigillarium.html


Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg