Arecaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Arecaceae
Kulawarga palem
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Arecales
Kulawarga: Arecaceae

Arecacéae nyaéta salah sahiji kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama angiospermae (tutuwuhan kembangan).[1] Suku (famili) Arecacéae atawa suku pinang-pinangan (palem) nyaéta kelompok tutuwuhan nu biasa disebut palma atawa palem.[2] Family Acecacéae nyaéta kelompok gedé nu diwangun ku antara 2.500 spésiés arboréal nu bisa dipanggihan di sakabéh wilayah khatulistiwa, daérah tropis jeung subtropis di sakuliah dunya.[3] Wilayah géografis utama nu méré peran jadi pusat karageman ieu tutuwuhan nyaéta pantéy khatulistiwa Afrika, wewengkon Indonésia, pulo sunda, Oséania, pantéy Brasil, Amazonia, jeung Antillen.[3] Geus salila périodeu Cretaceous yén ieu kelompok miboga difusi jeung diférensiasi panggedéna, nu ninggalkeun sababaraha sésa-sésa fosil tina dahan jeung daun.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Arecaceae (diakses 28 pebruari 2016)
  2. (id)Palem di Indonesia (diakses 28 Pebruari 2016)
  3. a b c (en)Arec Fam (diakses 28 Pebruari 2016)


Nulis.jpg