Optométri

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Optométri
Occupation
NgaranOptométris, Dokter optométri
Tipe Pagawéan
Spésialisasi médis
Séktor Aktipitas
Kaséhatan
Déskripsi
Kompeténsikalainan réfraksi, pangubaran panyakit panon, terapi médis, tetempoan binokulér, tetempoan olahraga, terapi tetempoan, lénsa kontak
Pasaratan Atikan
Sarjana Optométri / Magister Optométri/ Doktor Optométri
Tempat
gawé
Rumah Sakit, Klinik, Laboratorium
Pagawéan anu patali
Oftalmologis, Paméré obat Optisian

Optométri mangrupa propési parawatan kaséhatan anu ngalibatkeun pamariksaan panon jeung sisitim visual anu lumaku pikeun manggihan cacat atawa kalainan sarta ngaresépkeun koréksi kalainan réfraksi maké tasma atawa lénsa kontak jeung pangubaran panyakit panon.

Tradisionalna mah, widang optométri dimimitian kalawan menerkeun kasalahan bias ngaliwatan pamakéan tasma. Optométri modérén kiwari geus mekar jeung waktu nu matak kurikulum atikan ogé ngawengku panalungtikan anu signifikan dina diagnosis jeung ménéjemén panyakit panon, di sababaraha nagara di dunya, di mana profési ieu diadegkeun jeung diatur.

Dokter panon (ogé katelah salaku dokter optométri di Amerika Sarikat jeung Kanada, ku gelar anu leuwih luhur di Inggris Raya jeung di sakabéh dunya pikeun maranéhanana anu mibanda gelar O.D.) nyaéta profési ahli parawatan kasehatan anu biasana nyadiakeun parawatan panon primér ngaliwatan pamariksaan panon anu kompréhénsif. Maranéhna ngadiagnosis jeung menerkeun sababaraha kalainan tetempoan kaasup kalainan réfraksi sarta sababaraha panyakit panon. Dokter panon biasana gawé bareng jeung pagawé parawatan panon anu séjénna saperti dokter panon jeung ahli tasma pikeun ngalayanan parawatan panon anu boga kualitas jeung éfisien pikeun masarakat umum.

Saurang dokter panon anu keur mariksa panon pasén maké lampu biomikroskop beulah