Pais lauk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pais lauk nyaéta kadaharan urang Sunda nu kiwari geus kawentar sanasional. Sok sanajan sarwa lauk darat enas-enasna bisa dipais, tapi nu ilaharna dipais mah lauk emas, copélna nu beuratna ngan satengah kilo. Nu panghadéna dijieun pais nyaéta lauk emas bibit nu keur endogan kurang leuwih 2 kg.

Cara Nyieunna[édit | édit sumber]

Mimitina lauk emas dibérésihan, kokotorna dina beuteungna dipiceun, dikumbah nepi ka bérésih. Tuluy dikeueum ku campuran cai jeung uyah katut asem salila 3-4 jam nepi ka nyerep. Bungbu nu kudu disadiakeun nyaéta salam, séreh, bawang beureum, bawang daun, tuluy dihijikeun jeung lauk anu geus dikeueum.