Pangéran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Litografi ku Auguste van Pers nu ngagambarkeun saurang pangéran ti Pulo Madura jeung palayanna dina jaman Hindia Walanda

Pangéran (ᮕᮍᮦᮛᮔ᮪) nyaéta sesebutan pikeun putrana raja atanapi pangawasa karajaan nu leuwih leutik ti kasultanan, misalna Pangéran Landak sesebutan raja Karajaan Landak, Kabupatén Landak, Kalimantan Kulon kirang leuwih sajajar jeung sesebutan pangawasa Pakualaman jeung Mangkunegaran. Aya ogé wangun monarki kapangéranan.

Dina kekecapan Basa Sunda jeung Basa Jawa ogé, istilah Pangéran ogé dipaké pikeun nyebat kecap Tuhan.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Istilah lian :


Society.png