Kalimantan Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kalimantan Kulon
Coat of arms of West Kalimantan.svg

Lambang Kalimantan Kulon
"Akcaya"
(Basa Indonesia: "Tak Kunjung Binasa")
IndonesiaWestKalimantan.png

Peta lokasi Kalimantan Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 1 Januari 1957 (poé ngadeg)
Ibu kota Pontianak
Gubernur Drs. Cornelis M. H.
Lega 146.807 km2
Pangeusi 4.073.304 (sensus 2004)
Kapadetan
Kabupatén 10
Kota 2
Kacamatan 136
Kalurahan/Désa 1445
Suku Suku Malayu , Suku Dayak, Suku Tionghoa, Suku Jawa, Suku Madura, Suku Bugis
Ageman Islam (57,6%), Katolik (24,1%), Protestan (10%), Buddha (6,4%), Hindu (0,2%), lain-lain (1,7%)
Basa Basa Indonésia, Basa Malayu, Basa Dayak, Basa Cina
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Cik Cik Periook

Ramatloka resmi: http://www.kalbar.go.id

(?)

Kalimantan Kulon nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di Pulo Kalimantan. Ibu kotana nyaéta Pontianak.

Sacara géografis, Propinsi Kalimantan Kulon aya di antara 108º BT ~ 114º BT, sarta antara 2º6' LU ~ 3º5' LS.

Lega wilayah Propinsi Kalimantan Kulon nyaéta 146.807 km² (7,53% lega Indonésia), mangrupa propinsi panglegana kaopat sanggeus Papua, Kalimantan Wétan jeung Kalimantan Tengah.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Ibu kota Kalimantan Kulon nyaéta kota Pontianak

Kabupatén jeung kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Bengkayang.webp
Kabupatén Bengkayang Bengkayang
Bengkayang.svg
2
Lambang Kabupaten Kapuas Hulu.jpg
Kabupatén Kapuas Hulu Putussibau
KapuasHulu.svg
3
Lambang Kabupaten Kayong Utara.jpg
Kabupatén Kayong Kalér Sukadana
4
Lambang Kabupaten Ketapang.jpeg
Kabupatén Ketapang Ketapang
Ketapang.svg
5
Lambang Kabupaten Kubu Raya.png
Kabupatén Kubu Raya Sungai Raya
6
Lambang Kabupaten Landak.png
Kabupatén Landak Ngabang
Landak.svg
7
Lambang Kabupaten Melawi.png
Kabupatén Melawi Nanga Pinoh
Melawi.svg
8
Lambang Kabupaten Mempawah.tif
Kabupatén Mempawah Mempawah
Pontianak Kabupaten.svg
9
Lambang Kabupaten Sambas.jpeg
Kabupatén Sambas Sambas
Sambas.svg
10
Lambang Kabupaten Sanggau.tif
Kabupatén Sanggau Sanggau
Sanggau.svg
11
Lambang Kabupaten Sekadau.jpg
Kabupatén Sekadau Sekadau
Sekadau.svg
12
Lambang Kabupaten Sintang.png
Kabupatén Sintang Sintang
Sintang.svg
13
Seal of Pontianak.svg
Kota Pontianak -
14
Lambang KotaSingkawang.png
Kota Singkawang -

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Flag of Indonesia.svg