Lompat ke isi

Kalimantan Kulon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Kalimantan Kulon

Lambang Kalimantan Kulon
"Akcaya"
(Basa Indonesia: "Tak Kunjung Binasa")

Peta lokasi Kalimantan Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting 1 Januari 1957 (poé ngadeg)
Ibu kota Pontianak
Gubernur H. Sutarmidji, S.H., M.Hum.
Lega 146.807 km2
Pangeusi 4.073.304 (sensus 2004)
Kapadetan
Kabupatén 10
Kota 2
Kacamatan 136
Kalurahan/Désa 1445
Suku Suku Malayu , Suku Dayak, Suku Tionghoa, Suku Jawa, Suku Madura, Suku Bugis
Ageman Islam (57,6%), Katolik (24,1%), Protestan (10%), Buddha (6,4%), Hindu (0,2%), lain-lain (1,7%)
Basa Basa Indonésia, Basa Malayu, Basa Dayak, Basa Cina
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Cik Cik Periook

Ramatloka resmi: http://www.kalbar.go.id

(?)

Kalimantan Kulon nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di Pulo Kalimantan. Ibu kotana nyaéta Pontianak.

Sacara géografis, Propinsi Kalimantan Kulon aya di antara 108º BT ~ 114º BT, sarta antara 2º6' LU ~ 3º5' LS.

Lega wilayah Propinsi Kalimantan Kulon nyaéta 146.807 km² (7,53% lega Indonésia), mangrupa propinsi panglegana kaopat sanggeus Papua, Kalimantan Wétan jeung Kalimantan Tengah.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Ibu kota Kalimantan Kulon nyaéta kota Pontianak

Kabupatén jeung kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Kabupatén Bengkayang Bengkayang
2
Kabupatén Kapuas Hulu Putussibau
3
Kabupatén Kayong Kalér Sukadana
4
Kabupatén Ketapang Ketapang
5
Kabupatén Kubu Raya Sungai Raya
6
Kabupatén Landak Ngabang
7
Kabupatén Melawi Nanga Pinoh
8
Kabupatén Mempawah Mempawah
9
Kabupatén Sambas Sambas
10
Kabupatén Sanggau Sanggau
11
Kabupatén Sekadau Sekadau
12
Kabupatén Sintang Sintang
13
Kota Pontianak -
14
Kota Singkawang -

Tempo ogé[édit | édit sumber]