Basa Malayu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Bahasa Malayu (بهاس ملايو)
Dipaké di: Brunei, Indonesia, Malaysia, Singapura, kidul Filipina, Thailand Kidul, Timor Leste, Sri Langka, Afrika Selatan, jeung Australia (Pulau Christmas jeung Kepulauan Cocos).
Dialek standar nasional di Indonesia dipikawanoh minangka Basa Indonésia.
Wewengkon:
Jumlah pamaké: Panyatur asli: 60 juta
total 300 juta
Urutan ka: 6 (kaasup panyatur non-basa indung)
Klasifikasi rungkun basa: {{{family}}}
Status resmi
Basa resmi di: Bandéra Brunei Brunei, Bandéra Indonésia Indonesia (minangka Basa Indonesia)
Bandéra Malaysia Malaysia (mindeng ditelah basa Malaysia)
Bandéra Singapura Singapura
Diatur ku: Dewan Bahasa dan Pustaka (Malaysia), Pusat Bahasa (Indonesia), Majelis Bahasa Brunei Darussalam – Indonesia – Malaysia (MABBIM) (gabungan)
Sandi basa
ISO 639-1 ms
ISO 639-2 may/msa
ISO 639-3 {{{iso3}}}
SIL MLI
Tempo ogé: Basa - Daptar basa


Malayu (;[1] Bahasa Malayu; aksara Jawi: بهاس ملايو) mangrupa basa utama dina kulawarga Austronésia. Ieu basa téh mangrupa basa nasional di Brunéi, Malaysia, Indonésia, jeung basa di Singapura. Panyaturna leuwih ti 270 juta urang [2] sapanjang selat Malaka, kaasup basisir tanjung Malayu di Malaysia jeung basisir wétan Sumatra di Indonésia, sarta geus dikukukeun minangka basa asli pikeun wewengkon basisir kulon Sarawak jeung Kalimantan Kulon di Kalimantan.

Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Laurie Bauer, 2007, The Linguistics Student’s Handbook, Edinburgh
  2. 10 million in Malaysia, 5 million in Indonesia as "Malay" plus 230 million as "Indonesian", etc.