Kota Pontianak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kota Pontianak
كوتا ڨونتيانك
坤甸
Khuntîen
Pontianak Montage.jpg
Lambang Kota Pontianak كوتا ڨونتيانك 坤甸 Khuntîen
Ségel
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadi23 Oktober 1771
Dasar hukumUU Darurat No. 3 Tahun 1953
UU No. 27 Tahun 1959
Koordinat0° 02' 24" LU – 0° 01' 37" LS
109° 16' 25" – 109° 23' 04" BT
Pamaréntahan
 • Wali KotaIr. H. Edi Rusdi Kamtono, M.M., M.T
Pangeusi
 (2019)[1]
 • Total665,017 jiwa
 • Kapadetan6,168/km2 (15,98/sq mi)
Demografi
 • Suku bangsaTionghoa 31,24%
Melayu 26,05%
Bugis 13,12%
Jawa 11,67%
Madura 6,35%
Lain-lain 8,57.[2]
 • AgamaIslam 69.25%
Buddha 14.94%
Kristen Protestan 9.32%
Katolik 6.11%
Konghucu 0.23%
Hindu 0.14
Lain-lain
Zona wanciWIB (UTC+7)
Kode telepon+62 561
Kacamatan6
Désa/kalurahan29
PelabuhanPelabuhan Pontianak
Ramatlokawww.pontianakkota.go.id

Kota Pontianak (Basa Tionghoa: 坤甸 , Khek: Khuntîen, Jawi: كوتا ڨونتيانك) mangrupikeun ibukota di propinsi Kalimantan Kulon, Indonesia. Kota ieu dikenal minangka kota khatulistiwa sabab disebatkeun ku khatulistiwa. Di kalér Kota Pontianak, persis Siantan, aya Tugu Khatulistiwa anu diwangun dina tempat anu katulistiwa. Salaku tambahan, kota Pontianak dijalankeun ku Sungai Kapuas jeung Sungai Landak. Kadua walungan diciptakeun dina simbol Kota Pontianak. Kota ieu ngagaduhan luas 107.82 kilométer pasagi.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Penduduk Menurut Wilayah dan Agama yang Dianut". Diakses tanggal 2012-04-19. 
  2. "Suku Bangsa". Diakses tanggal 2012-04-19. 
  3. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg