Pasar Namdaémun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pasar Namdaémun
Namdaemun-sijang.jpg
Ngaran Koréa
Hangul 남대문 시장
Hanja
Alih Aksara anu Disampurnakeun Namdaemun Sijang
McCune-Reischauer Namdaemun Sichang

Pasar Namdaémun nyaéta pasar gedé di Seoul, Korea Kidul. Namdaemun hartina "gapura kidul nu gede", sabab pasar ieu deukeut jeung lawang gedé di kota heubeul. Lawang gapurana sorangan katelah Namdaemun, atawa Sungnyemun.

Pasar Namdaemun mangrupa salah sahiji pasar pangkolotna nu dipaké keneh di Koréa Kidul, sarta mangrupa pasar eceran panggedéna di Séoul.[1] Pasa ieu nempatan sababaraha blok di kota Séoul, nu dihlangan keur lolobana lalu lintas kandaraan.

Di Namdaemun, lolobana nu dagang aya di beulah luar, tapi aya ogé toko-toko di sapanjang jalan. Loba nu barangbeuli di dieu, biasana pakena, kalayan harga nu murah di Namdaemun, keur dijual deui di tokon sorangan di kota séjén.

Namdaemun mangrupa salah sahiji daya tarik keur turis, sok sanajan ari lolobana nu barangbeuli mah tetep waé urang Koréana.

Galeri[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. " Traditional Markets Lose Fight Against Time" empas news, Sep. 8th, 2005
  2. 1stopkorea.com
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Tumbu[édit | édit sumber]

Citakan:Seoul