Patahan Lémbang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lepat Lémbang anu manjangan ti Padalarang ka Lembang (Gunung batu).

Patahan Lémbang atawa Lepat Lémbang nyaéta patahan anu manjang sakitar 29 km ti Jatinangor, Kabupaten Sumedang, Kabupaten Bandung, Kota Cimahi, Ka Padalarang, Kabupaten Bandung kulon anu dugi ka ayeuna aktip. Ku sabab éta, lepat gaduh poténsi lini anu jaga.

Dumasar kana sababaraha panalitian anu dilaksanakeun ku LIPI jeung ITB, poténsi lini anu tiasa dileupaskeun ku patahan lémbang aya dina kisaran Magnitudo (M) 6,5 dugi ka 7,0 M. Ngarujuk kana tabél karusakan lini dina Skala Richter lini dina skala 6,5 dugi ka 7,9 ngagaduhan poténsi anu nyababkeun karusakan dina wewengkon kalayan jarak sakitar 160 kilométer.

Tapi, ieu ngan ukur skénario anu sékrési énérgi Patahan Lémbang. Kepala Sub Bidang Mitigasi Gempa Bumi dan Tsunami wewengkon kulon Pusat Vulkanologi dan Mitigasi Bencana Geologi (PVMBG), Ahmad Solihin nyatakeun, gedéna Magnitudo langkung ageung bisa kajantenan upami ngaleupaskeun énérgi lini henteu lumangsung sakaligus.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. Network, Ayo Media. "Potensi Gempa Sesar Lembang Capai 7 Skala Richter? Ini Penjelasan PVMBG". AyoBandung.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-05. 

Tèmpo ogé[édit | édit sumber]