Patrich Wanggai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Patrich Wanggai

Patrich Steve Wanggai salah saurang pamaén maén bal nu lahir di Nabire Papua tanggal 27 Juni 1988.[1] Lahir ti pasangan (Alm) Benyamin Wanggai jeung Ita Marini.[2] Nénéhna Pai atawa Wanggai.[2] Jangkungna 178 cm sarta beuratna 65 kg.[1] Klub munggaranana nyaéta Persewon Wondama Jr (PON Papua) dina taun 2005-2006, tuluy asup ka kleub Perseman Manokwari taun 2008, sarta di Persidafon Dafonsorotaun 2009 nepi ka kiwari.[1]
Wanggai jadi salah sahiji pamaén nu nyongcolang di skuad Tim Nasional Sepak Bola Indonesia U-23 nu maén di Sea Games 2011.[2] Posisina di kleub nyaéta jadi striker.[2] Kaparigelanana dina maén bal ngajadikeun wangdai top scorer di skuad Garuda Muda.[2] Opat gol nalika Séa Games XXVI taun 2011 sarta 9 gol nalika uji coba timnas nalika pra Séa Games XXVI. Wangdai mirip jeung striker Chelsea, Nicolas Anelka.[2] Alatan éta, wangdai meunang jujuluk ‘Anelkana Indonesia’ nepi ka mindeng ngalakukeun sélébrasi ala Anelka nalika Wanggai ngasupkeun bal ka gawang lawan.[2]

Karir[édit | édit sumber]

Gol Internasional[édit | édit sumber]

Patrich Wanggai: Gol U-23 Internasional
Gol Waktu Tempat Lawan Skor Hasil Kompetisi
1 15 September 2011 Kowloon Bay Park, Kowloon, Hong Kong Hongkong U-23 0–1 0–4 Pertandingan Persahabatan
2 15 September 2011 Kowloon Bay Park, Kowloon, Hong Kong Hongkong U-23 0–4 0–4 Pertandingan Persahabatan
3 25 Oktober 2011 Stadion Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia Timor Leste U-23 3–0 5–0 Pertandingan Persahabatan
4 7 November 2011 Stadion Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia Kamboja U-23 2–0 6–0 Sea Games 2011
5 7 November 2011 Stadion Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia Kamboja U-23 4–0 6–0 Sea Games 2011

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c Tabloid BOLA No. 2.233, 8-10 Agustus 2011
  2. a b c d e f g h i j k l m n Patrich Wanggai (id) (Diakses tanggal 25 Nopember 2011)


Replace this image male.svg