Paus Fransiskus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Fransiskus
Pope Francis South Korea 2014.png
Paus Fransiskus, 2014
Kapausan diawitan13 Maret 2013
SaméméhnaBenediktus XVI
Panugasan
Panahbisan13 Désémber 1969
oleh Ramón José Castellano
Konsékrasi27 Juni 1992
oleh Antonio Quarracino
Janten Kardinal21 Pébruari 2001
Biodata
Nami lahirJorge Mario Bergoglio
Gumelar17 Désémber 1936 (1936-12-17) (yuswa 82)
Buenos Aires, Argéntina
KawarganagaraanArgéntina (jeung Vatikan)
DénominasiKatolik Roma
PadumukanVatikan
Posisi saméméhna
MottoMiserando atque eligendo
("Nu teu katingal nanging dipilih" —1 Korintus 1:28)
Lambang

Fransiskus (Latin: Papa Franciscus atawa Basa Itali: Papa Francesco; gumelar kalawan ngaran Jorge Mario Bergoglio di Buenos Aires, Argéntina, 17 Désémber 1936; umur 82 taun) nyaéta Paus ka-266[1]. Ku kituna, anjeunna téh pamingpin Garéja Katolik Roma sakaligus pupuhu nagara ti Nagara Kota Vatikan. Saprak taun 1998 nepi ka kapilih salaku Paus dina Konklaf Kapausan 2013 poé kadua, 13 Maret 2013[2], anjeunna mangrupa Uskup Agung Buenos Aires, Argéntina; jeung diangkat salaku Kardinal dina taun 2001 ku Paus Yohanes Paulus II. Paus Fransiskus bisa nyarita dina basa Spanyol, Italia, jeung Jérman sacara fasih.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Saméméhna
Paus Benediktus XVI
Paus
saprak 13 Maret 2013
Sanggeusna
keur mangku


Citakan:Paus-stub