Peuteuy sélong

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Peuteuy sélong
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Fabales
Kulawarga: Fabaceae
Subfamily: Mimosoideae
Génus: Leucaena
Spésiés: L. leucocephala
Ngaran binomial
Leucaena leucocephala
(Lam.) deWit.

Peuteuy sélong mangrupakeun tutuwuhan tropis anu leutik nu asalna ti Méksiko.[1] Ieu tutuwuhan digunakeun pikeun rupa-rupa tujuan, saperti suluh jeung kadaharan sapopoé.

Peutuey sélong geus dimangpaatkeun pikeun ngahasilkeun biomassa. Tutuwuhan ieu ogé éfisién pikeun fiksasi nitrogén.

Dina taun 1970-an jeung 1980, peuteuy sélong dipromosikeun minangka "tutuwuhan ahéng" lantaran rupa-rupa kagunana.[2]

Hiji kakurang ieu spésiés nyaéta kauduhna ku serangan sarangga. Dina taun 1980-an, aya kajadian kajadia musnahna ieu tangkal di wewengkon anu lega di Asia Tenggara akibat serangan sarangga psyllids.[3]

Sifat nu gancang nyebar[édit | édit sumber]

Peuteuy sélong kacida teu dipikahayang di sabagian wewengkon Taiwan, kapuloan Hawai jeung Fiji. Ieu tangkal tumuwuh kacida gancangna, sarta ngabentuk jumplukan anu padet anu ngaheurinan tuwuhan asli lianna.[4]

Ngaran dina basa-basa lian[édit | édit sumber]

Gallery[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Hughes, Colin E. (1998). Monograph of Leucaena (Leguminosae-Mimosoideae). Systematic botany monographs v. 55. ISBN 091286155X. 
  2. Gutteridge, Ross C., and H. Max Shelton. 1998. Forage Tree Legumes in Tropical Agriculture. Tropical Grassland Society of Australia, Inc., 2.1 "Leucaena leucocephala - the Most Widely Used Forage Tree Legume"
  3. ODI - Alley Farming
  4. Kuo, Yau-Lun. "Ecological Characteristics of Three Invasive Plants (Leucaena Leucocephala, Mikania Micrantha, and Stachytarpheta Urticaefolia) in Southern Taiwan." 12 1 2003.http://www.agnet.org/library/eb/541/ (accessed 3 24 2008).

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]

Relwani, L.L. & Hegde, N.G. 1986.