Poé Pépéro

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Poé Pépéro nyaéta hiji tradisi di Koréa Kidul nu sarua jeung Poé Valentine atawa Sweetest Day. Dingaranan kitu téh dumasar kana snack Koréa Pépéro katut diayakeunana acara ieu tanggal 11 Nopémber, sabab tanggal "11/11" téh siga lima potongan Pépéro. Poé ieu diriakeun lolobanaana ku barudak ngora katut pasangan, nu silih tukeuran potongan Pépéro, permén liana, jeung hasiah nu romantis.

Dumasar kana hiji carita, Poé Pépéro dimimitian taun 1994 ku barudak sakola di sakola tengahan wanoja di Busan, nu silih tukeuran potongan Pépéro minangka hadiah pikeun silih miharep sangkan tuwuh "saluhur jeung salangsing Pépéro"[rujukan?] (Pépéro hartina "kuru siga stick"). Tapi, kawasna mah Poé Pépéro téh aya ku alpukahna Lotté, pausahaan nu nyieun Pépéro.

Di Jepang, Poé Pocky nu sarua diayakeun tanggal 11 Nopember 1999, nu mangrupa taun ka-11 jaman Heisei. Tanggalna, 11/11 taun ka-11, siga 6 potongan Pocky. [rujukan?]

Tempo oge[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]