Présidén Arménia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Présidén Républik Arménia
Coat of arms of Armenia.svg
Nu keur mangku
Serzh Sargsyan

saprak 9 April 2008
Padumukan Yérévan, Arménia
Lila ngajabat 5 taun, ngan bisa sakali deui
Nyekelan pangistrénan Levon Ter-Petrossian
Diadegkeun 11 Nopémber 1991
Ramatloka [1]
Arménia
Coat of arms of Armenia.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Arménia


Tingali ogé:


Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Présidén Arménia nyaéta gelar pupuhu nagara Arménia saprak kamerdikaanna ti Uni Soviét dina 1991.

Pamingpin Arménia saprak 1918[édit | édit sumber]

Républik Démokratik Arménia (1918-1920)[édit | édit sumber]

Pupuhu Déwan Nasional
Pupuhu Déwan Arménia
Pupuhu Parlemén

Républik Féderatif Sosialis Transkaukasia Soviét (1922-1936) jeung Républik Sosialis Soviét Arménia (1936-1991)[édit | édit sumber]

Sékrétaris Kahiji Partéy Komunis Arménia
Pupuhu Déwan Luhur
# Nami Poto Mimiti ngajabat Réngsé ngajabat Partéy
1 Levon Ter-Petrossian Levon Ter Petrossian.jpg 4 Agustus 1990 11 Nopémber 1991 Pagerakan Nasional Pan-Arménia

Républik Arménia (1991-ayeuna)[édit | édit sumber]

Présidén
# Nami Poto Mimiti ngajabat Réngsé ngajabat Partéy
1 Levon Ter-Petrossian Levon Ter Petrossian.jpg 11 Nopémber 1991 3 Pébruari 1998 Pagerakan Nasional Pan-Arménia
2 Robert Kocharyan Robert kocharyan.jpg 4 Pébruari 1998 9 April 2008
3 Serzh Sargsyan Serzh Sargsyan cropped.jpg 9 April 2008 Incumbent Républikan

Pamilu panganyarna[édit | édit sumber]

Kandidat Partéy Sora %
Serzh Sargsyan Partéy Républikan Arménia 862.369 52,82%
Levon Ter-Petrossian 351.222 21,50%
Artur Baghdasarian Rule of Law 272.427 17,70%
Vahan Hovhannisian Féderasi Révolusionér Arménia 100.966 6,20%
Vazgen Manukyan Uni Démokratik Nasional 21.075 1,30%
Tigran Karapetyan Partéy Rahayat 9.792 0,60%
Artashes Geghamian Kahijian Nasional 7.524 0,46%
Arman Melikian 4.399 0,27%
Aram Harutyunyan Partéy Konsiliasi Nasional 2.892 0,17%
Total 1.632.666 100,00%
Sumber: defacto.am

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Europe heads of state and government


Arménia
Society.svg